Leusden,
03
oktober
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Audi: CO2-emissies auto’s gedurende gehele levenscyclus 30% lager in 2025

Audi: CO2-emissies auto’s gedurende gehele levenscyclus 30% lager in 2025

  • Bram Schot, CEO Audi AG: “Verantwoordelijkheid voor onze auto’s gedurende gehele levenscyclus.”
Samenvatting

Audi en de Volkswagen Groep behoren tot de eerste autofabrikanten die zich hebben gecommitteerd aan het Klimaatakkoord van Parijs. Het concern heeft zich het ambitieuze doel gesteld om de CO2-uitstoot van zijn modellen gemeten over de gehele levenscyclus van een auto in 2025 met 30 procent te hebben verlaagd ten opzichte van het referentiejaar 2015. Op de lange termijn streeft Audi CO2-neutrale mobiliteit na, met de intentie om tegen 2050 per saldo klimaatneutraal te zijn.

Audi focust zich op de elektrische auto, die gedurende de gehele levensduur de beste ecologische footprint heeft van alle aandrijfsystemen. Het startschot voor het elektro-offensief werd gegeven door de Audi e-tron, die sinds maart van dit jaar leverbaar is. Nog vóór het einde van dit jaar presenteert het merk ook de Audi e-tron Sportback. Daarna volgen de productieversies van de Audi e-tron GT concept sportwagen, die door Audi Sport GmbH zal worden geproduceerd, en de compacte SUV Audi Q4 e-tron-concept, die tijdens de Autosalon van Genève werd gepresenteerd. 

Elektrificatie-offensief

Audi is van plan om tegen 2025 dertig geëlektrificeerde modellen aan te bieden, waarvan twintig volledig elektrisch. Het aandeel geëlektrificeerde auto’s zal dan 40 procent van de totale verkoop bedragen. Het merk blijft ook conventionele motoren ontwikkelen met de nadruk op mild hybrid-technologie en het 48-volt elektrische systeem. Plug-in hybriden zijn eveneens een essentieel onderdeel van het elektrificatie-offensief. Dit jaar introduceert Audi vier PHEV-modellen, te beginnen met de Audi Q5 55 TFSI e quattro, die sinds de zomer verkrijgbaar is.

Audi CEO Bram Schot: “We hebben onszelf gecommitteerd aan de Parijse klimaatdoelstellingen en leveren onze bijdrage aan het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging tot minder dan 2 graden. We willen een toonaangevende CO2-neutrale premiumfabrikant worden. Dit betekent ook dat we gedurende de gehele levenscyclus van een auto verantwoordelijk zijn voor onze producten.” 

In de toekomst wil Audi zijn fabrieken per saldo CO2-neutraal exploiteren om de mijlpaal van 2025 te bereiken. De fabriek in Brussel waar momenteel de Audi e-tron al CO2-neutraal wordt geproduceerd, speelt hierbij een voortrekkersrol. De volgende fabriek die dit voorbeeld gaat volgen is Audi’s productiefaciliteit in het Hongaarse Gyor.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.