Leusden,
06
december
2022
|
17:15
Europe/Amsterdam

Audi breidt Competence Center Motorsport voor Formule 1-project uit

  • Nieuw onderkomen met vloeroppervlak van ca. 3.000 m2
  • Nieuwe testbanken voor ontwikkeling power unit
  • Oliver Hoffman, bestuurslid voor technische ontwikkeling: “De beste condities voor succes in de koningsklasse van de autosport”
Samenvatting

Speciaal voor het Formule 1-project is Audi deze week begonnen met de bouw van een 3.000 m2 groot onderkomen bij het Competence Center Motorsport in Neuburg. Hier worden onder meer de testbanken voor de ontwikkeling van de krachtbron ondergebracht. Vanaf 2026 komt Audi met de nieuwe aandrijfunit aan de start in de Formule 1.

Vanaf het Competence Center Motorsport in Neuburg an der Donau, dat in de zomer van 2014 werd geopend, worden alle race-activiteiten van Audi gecoördineerd. Hier werd onder meer de innovatieve Audi RS Q e-tron voor de Dakar-rally gebouwd, net als de Audi R18 e-tron quattro hybrid, de Audi RS 5 DTM en de volledig elektrische racewagen voor de Formule E.

De ontwikkeling en bouw van Audi’s power unit voor de Formule 1 – die bestaat uit een elektromotor, accu, elektronische systemen en verbrandingsmotor – vindt plaats in Neuburg. De totale power-output voor de aandrijflijn bestaat voor ongeveer 50% uit elektrisch vermogen. Audi komt in 2026 aan de start van de F1, samen met strategisch partner Sauber.

CO2-neutraal Competence Center Motorsport

“Het Competence Center Motorsport is vanaf de eerste bouwtekeningen voorbereid op de meest uitdagende autosportprojecten”, verklaart Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling bij Audi AG. “Met de nieuwbouw creëren we de benodigde faciliteiten voor de ontwikkeling van onze krachtbron.” In het nieuwe gebouw worden onder meer de testbanken voor de aandrijflijn ondergebracht. De nieuwbouw is in het eerste kwartaal van 2024 voltooid. Een deel van het nieuwe gebouw kan in maart 2023 al in gebruik worden genomen.

Het Competence Center Motorsport opereert CO2-neutraal, met industriële restwarmte uit de directe omgeving en groene stroom die wordt opgewekt door hydro-elektrische krachtcentrales. De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) heeft het Competence Center Motorsport de hoogste waardering van drie sterren toegekend met het oog op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.
 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.