Leusden,
06
augustus
2018
|
12:48
Europe/Amsterdam

Audi boekt solide financiële resultaten in eerste helft 2018

Audi boekt solide financiële resultaten in eerste helft 2018

  • Audi Group: € 31,2 miljard omzet, € 2,8 miljard bedrijfswinst, operationeel verkooprendement 8,9 procent
  • CFO Alexander Seitz: "Audi op koers gehouden in uitzonderlijk jaar"
  • Audi-transformatieplan: eerste maatregelen doorgevoerd met een positief winsteffect als resultaat
Samenvatting

De Audi Group heeft in de eerste helft van 2018 een omzet van € 31,2 miljard gerealiseerd en het bedrijfsresultaat tot € 2,8 miljard zien toenemen. De winstmarge was stabiel en bedroeg 8,9 procent, net als in de eerste helft van vorig jaar.

"We hebben Audi de eerste helft van dit uitzonderlijke jaar met succes op koers gehouden,” zegt Alexander Seitz, lid van de Raad van Bestuur van Audi AG voor Finance, IT en Integrity. “Onze nieuwe modellen en technologieën zorgen ervoor dat Audi weer een stap vooruit zet. Met het hoogtepunt van de vernieuwing van ons modelprogramma en de veeleisende verschuiving naar de WLTP-standaard gaan de komende maanden echter voor de nodige uitdagingen zorgen.”

Audi leverde dit jaar tot en met juni 949.282 auto's aan klanten (2017: 908.683). Vooral de positieve ontwikkeling in Azië en Noord-Amerika droeg bij aan de toename van de wereldwijde leveringen met 4,5 procent. De omzet van de Audi Group steeg met 3,9 procent tot € 31,2 miljard in de eerste helft van het jaar (2017: 30 miljard). Het bedrijfsresultaat steeg met 3,0 procent naar € 2,8 miljard (2017: € 2,7 miljard. Het bedrijfsresultaat is exclusief de joint ventures in China, waar Audi in de eerste helft van het jaar de grootste groei in leveringen aan klanten optekende.

De aanzienlijke toename van de netto kasstroom van de Audi Group in de eerste zes maanden van het jaar bedroeg € 2,7 miljard (2017: 1,9 miljard).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.