Leusden,
23
januari
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Audi bespaart recordbedrag van 108 miljoen dankzij slimme ideeën van medewerkers

Audi bespaart 108 miljoen dankzij medewerkers

  • Audi Ideeën Programma 2017 met recordresultaat afgesloten​
  • 15.000 slimme ideeën van medewerkers doorgevoerd

Audi AG heeft afgelopen jaar zo’n 15.000 positieve verbetersuggesties van medewerkers doorgevoerd. Door hun ideeën te implementeren, heeft Audi in 2017 alleen al in de fabrieken van Ingolstadt en Neckarsulm een recordbedrag van maar liefst 108,6 miljoen euro kunnen besparen. Dat is 23,4 procent meer dan in 2016.

Het zogeheten Audi Ideeën Programma bestaat in zijn huidige vorm al sinds 1994. Als een medewerker met een goed idee op de proppen komt, probeert Audi dit zo snel mogelijk door te voeren. De meedenkende medewerker wordt voor zijn inspanningen beloond met een premie, waarvan de hoogte afhankelijk is van de besparing die Audi met het idee bereikt. Het kunnen soms ogenschijnlijk kleine ideeën zijn, waarmee de processen bij Audi significant kunnen worden verbeterd of die de arbeidshandelingen verlichten. Zo kwamen twee medewerkers op het idee om hun momentsleutels te voorzien van rode en groene labels. Het kleursysteem vergemakkelijkt de montage van de bouten en moeren, voorkomt dat het verkeerde gereedschap wordt gebruikt en bespaart daardoor tijd.

Dankzij een ander idee van twee medewerkers van de afdeling motorontwikkeling bespaart Audi jaarlijks 100.000 euro. Het was hen opgevallen dat de ventilatoren in de fabriekshal dag en nacht werkten waarna ze het idee opperden om de snelheid van de fan te reduceren als er niemand in de buurt is. Andere collega’s bedachten een nieuwe methode waarmee autoportieren worden afgehangen. Als gevolg daarvan besparen zij en hun collega's elk jaar 200 werkuren die ze nu kunnen gebruiken om zich te concentreren op andere taken.

Audi voert al vijftig jaar suggesties van zijn werknemers door. Het Audi Ideeën Programma is ook opgezet in andere fabrieken in Europa. In het Hongaarse Győr en in Brussel implementeerde Audi in 2017 meer dan 10.100 werknemerssuggesties waarmee het merk ongeveer € 33 miljoen kon besparen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.