Leusden,
30
juni
2023
|
12:35
Europe/Amsterdam

Audi benoemt Gernot Döllner tot nieuwe CEO

Samenvatting

Gernot Döllner is met ingang van 1 september 2023 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG. In deze functie als CEO volgt hij Markus Duesmann op. De Raad van Commissarissen van Audi AG heeft inmiddels groen licht gegeven voor de aanstelling van Döllner.

“Graag wil ik Markus Duesmann bedanken voor zijn inzet om ons merk klaar te maken voor de toekomst. Met een grote vooruitziende blik en visie heeft hij de afgelopen jaren een bepalende rol gespeeld in onze elektrificatiestrategie waarop Audi in de toekomst verder kan bouwen”, aldus Manfred Döss, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Audi. “Op dit moment is Gernot Döllner de juiste persoon om onze productstrategie en positie in belangrijke markten verder te versterken. Samen met de voltallige Raad van Bestuur gaat Gernot een volgend nieuw hoofdstuk toevoegen aan het uitrollen van onze strategie.”

“Ik ben vereerd en verheugd om deze rol voor Audi te mogen vervullen”, aldus de aanstaande nieuwe CEO. “Audi is een fantastisch merk met een rijke historie. Ik kijk er erg naar uit om de toekomst van de onderneming samen met het volledige team van Audi verder te vormen.”

Gernot Döllner is afgestudeerd als werktuigbouwkundig ingenieur. Hij trad in 1993 bij Volkswagen in dienst en bekleedde vervolgens diverse managementfuncties bij Porsche AG, onder meer als hoofd Concept Development en verantwoordelijke voor de Panamera modelserie. Sinds 2021 heeft Döllner de leiding over de product- en groepsstrategie van de Volkswagen Groep.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.