Leusden,
22
november
2019
|
10:44
Europe/Amsterdam

Audi ambitieus voor nieuw Formule E-seizoen

Audi ambitieus voor nieuw Formule E-seizoen

  • Allan McNish: “Doel is de titel bij de rijders én de merken”
  • Nederlander Robin Frijns start als Audi-fabriekscoureur opnieuw voor Envision Virgin Racing
Samenvatting

Vandaag gaat het nieuwe Formule E-kampioenschap van start in Riyad. Voor het seizoen 2019/2020 staan in totaal 14 races op het programma. Daniel Abt en Lucas di Grassi zijn namens het Audi Sport ABT Schaeffler-team het meest succesvolle rijdersduo in het veld, met ambitieuze doelstellingen dit seizoen. Landgenoot en Audi-fabriekscoureur Robin Frijns racet met de Audi e-tron FE06 wederom voor het team van Envision Virgin Racing.

Met twaalf teams, 24 coureurs en tien autofabrikanten – waaronder de vier Duitse premiummerken Audi, BMW, Mercedes en Porsche – staat fans naar verwachting het meest spannende seizoen tot dusver te wachten. Als Formule E-partner van het allereerste uur gaat Audi Sport ABT Schaeffler de strijd met oude en nieuwe rivalen aan, met een bewezen line-up. Daniel Abt en Lucas di Grassi hebben tot nu toe alle Formule E-races gezamenlijk binnen hetzelfde team verreden en staan samen aan de vooravond van hun zesde seizoen.

In 2017 was Audi het eerste Duitse automerk dat met fabriekssteun deelnam aan de Formule E. De onderneming kende in dit eerste jaar van het volledig elektrische autosporttijdperk een droomstart met de kampioenschapstitel bij de teams en een tweede plaats in het rijderskampioenschap. Met een zeer minimale runner-uppositie in het vijfde seizoen neemt Audi Sport ABT Schaeffler nu de rol van uitdager aan, met duidelijke en ambitieuze doelstellingen. “Het is mooi dat meer en meer merken zich achter de Formule E scharen, want competitie zowel op als buiten het circuit zit in Audi’s DNA verweven,” verklaart teammanager Allan McNish. “Aan het begin van het seizoen start iedereen met een schone lei, maar onze doelstellingen zijn dezelfde als altijd: we gaan voor de titels, zowel bij de rijders als de constructeurs.”

Robin Frijns klaar voor meer Formule E-successen

Naast het Audi Sport ABT Schaeffler fabrieksteam rijdt ook het Envision Virgin Racing klantenteam – met onze landgenoot en Audi-fabriekscoureur Robin Frijns wederom in de gelederen – komend seizoen met de Audi e-tron FE06. Hoewel de nodige pech hem afgelopen seizoen parten speelde, liet Frijns zien een geduchte kandidaat voor de kampioenschapstitel te zijn, met twee overwinningen en nog eens twee podiumposities.

De twee 45 minuten plus één ronde durende races in Diriyah (Riyad) starten vandaag en morgen om 15.00u lokale tijd (13.00u CET). Zoals altijd zijn ze live te volgen op Eurosport.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.