Leusden,
30
juli
2020
|
10:46
Europe/Amsterdam

Audi A5 nu ook als 35 TFSI met mild hybrid-technologie

Audi A5 nu ook als 35 TFSI met mild hybrid-technologie

  • Nieuwe 2.0 TFSI mild hybrid met 110 kW/150 pk: efficiënt en bereikbaar 
  • Nieuwe krachtbron beschikbaar voor A5 Sportback, Coupé en Cabriolet
  • Drie uitrustingsniveaus, 7-traps S tronic-transmissie altijd standaard
Samenvatting

Audi breidt het aanbod van mild hybrid-motoren voor de A5-reeks verder uit met een nieuwe instapversie. De A5 Sportback, Coupé en Cabriolet zijn nu ook leverbaar met een 110 kW/150 pk sterke 2.0 TFSI. Daarmee wordt de unieke combinatie van stijl en efficiënte hightech bereikbaarder dan ooit: de nieuwe Audi A5 35 TFSI is als Sportback Pro Line al leverbaar vanaf € 47.490*.

De 12V mild hybrid-technologie van de 2.0 TFSI, die in de Audi A4 al leverbaar is, biedt diverse voordelen. Ze zorgt om te beginnen voor een verlaging van het brandstofverbruik van maximaal 0,4 l/100 km. Het gemiddelde verbruik van de A5 Sportback 35 TFSI komt bijvoorbeeld uit op 6,2 l/100 km (CO2: 140-162 g/km)**. Ook draagt de mild hybrid-technologie bij aan snelle en soepele herstarts van het start/stop-systeem. 

Drie uitvoeringen

Audi A5 35 TFSI Sportback, Coupé en Cabriolet worden voor maximaal comfort standaard geleverd met de automatische 7-traps S tronic-transmissie. Daarbij is er keuze uit drie uitrustingsniveaus. De A5 35 TFSI Pro Line is er voor rijders die connected willen zijn. Standaard op dit model zijn bijvoorbeeld de Audi smartphone interface, Apple Carplay en de Audi phonebox. Ook volautomatische airconditioning, 17 inch lichtmetalen velgen, LED hoofdrijverlichting en de parkeerhulp achter zijn inbegrepen.

De A5 35 TFSI Business edition is nog meer op comfort gericht. Hij heeft alles van de Pro Line en vult dat aan met onder meer MMI navigatie plus met 10,1 inch touchscreen, de Audi virtual cockpit, sportstoelen en het interieur lichtpakket. Daarnaast zijn Matrix LED-verlichting met dynamische richtingaanwijzers en 18 inch lichtmetalen velgen inbegrepen. 

Speciaal voor sportieve rijders zijn er de S edition-uitvoeringen van de A5 35 TFSI-modellen. Deze beschikken over alle luxe van de Business edition en combineren die met de sportieve in- en exterieuruitstraling van S line. Blikvangers zijn de specifieke 18 inch lichtmetalen velgen en het S line sportonderstel. Ook het Audi sound system is een standaard feature van de A5 35 TFSI S editions.

Nu te bestellen en te configureren

Door de komst van de nieuwe 2.0 TFSI is de Audi A5 Sportback als 35 TFSI Pro Line nu al leverbaar vanaf € 47.490*. Als Business edition is hij er vanaf € 50.100* en als S edition vanaf € 53.090*. De Audi A5 35 TFSI is per direct leverbaar en is inmiddels te configureren op de website van Audi.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.