Leusden,
23
mei
2017
|
17:28
Europe/Amsterdam

Audi A3 Sportback g-tron krijgt beste score ooit in Auto Bild-duurtest

  • Audi krijgt hoogste cijfer aller tijden in duurtest van toonaangevend magazine
  • Score onderstreept kwaliteit Audi g-tron-techniek

Met een 1+ heeft de Audi A3 Sportback g-tron van het Duitse automagazine Auto Bild de hoogste score ooit gekregen. De A3 g-tron, die op CNG (aardgas) en benzine rijdt, werd door Auto Bild na een duurtest van 100.000 kilometer op een voetstuk gezet. De meer dan uitstekende beoordeling bewijst de kwaliteit van Audi’s g-tron-technologie, die in 2013 debuteerde. Begin deze zomer introduceert Audi ook een g-tron-variant van de A4 Avant en A5 Sportback.

Auto Bild houdt al sinds 1986 (toen het magazine werd opgericht) lange-duurtesten over een afstand van 100.000 kilometer. Het tijdschrift heeft sindsdien 246 auto’s van verschillende merken op die manier aan de tand gevoeld. Na 100.000 kilometer wordt een testauto volledig uit elkaar gehaald en gecontroleerd op gebreken en slijtage. De Audi A3 Sportback g-tron heeft op basis van die grondige test de beste score ooit gekregen. Auto Bild was onder de indruk van de dagelijkse bruikbaarheid en betrouwbaarheid van de vijfdeurs hatchback, alsmede de uitstekende conditie van diens techniek na 100.000 kilometer.

De Audi A3 Sportback g-tron wordt aangedreven door een 85 kW/110 pk sterke 1.4 TFSI-motor die op aardgas en benzine. Onder zijn bagageruimte zijn twee gastanks geplaatst, elk met een opslagcapaciteit van ongeveer 7 kilogram gas onder een druk van 200 bar. Ze verkleinen de kofferbak van de A3 Sportback g-tron slechts marginaal en zijn gemaakt van lichtgewicht composietmateriaal.