Leusden,
09
juni
2017
|
11:32
Europe/Amsterdam

Als de nood het hoogst is: Audi Q7 voor Mobiele Medische Teams

  • Snelle medische hulp bij rampen, ernstige ongevallen, en andere acute medische situaties.
  • Ruimte, kracht en technische voorzieningen belangrijke criteria
  • Altijd klaar voor actie dankzij elektrische motorverwarming

De Mobiele Medische Teams van Rotterdam en Amsterdam hebben beide een Audi Q7 in gebruik genomen. Deze opvallende auto’s worden ingezet wanneer bij een ramp of ongeval direct specialistische medische zorg ter plaatse nodig is. De auto’s, die inclusief hun bemanning 24 uur per dag stand-by staan, worden gestationeerd op Rotterdam The Hague Airport en bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

De Mobiele Medische Teams (MMT) zijn landelijk opererende organisaties die in actie komen bij bijvoorbeeld rampen, ernstige ongevallen en acute medische situaties. De MMT`s hebben daarvoor de beschikking over traumahelikopters en over opvallende auto’s, die medici inclusief specialistische apparatuur snel ter plekke kunnen brengen. Een MMT-voertuig rukt 700-800 maal uit, de helikopters zo`n 2.500 keer per standplaats per jaar.

De criteria
Albert Visser, MMT-verpleegkundige, was nauw betrokken bij de keuze voor de twee nieuwe auto’s: “Onze auto’s moeten ruimte bieden aan gespecialiseerde apparatuur en dienen vier zitplaatsen te hebben. Om snel ter plekke te kunnen zijn, is het vermogen van de motor een belangrijk criterium. Dat alles vonden we in de Audi Q7. Daarnaast beschikt deze auto ook over zaken die niet alle concurrenten bieden, zoals de nachtzichtassistent, een head-up display, luchtvering en vierwielbesturing, die zowel voor een betere wegligging als voor extra wendbaarheid zorgt. We hebben diverse auto’s intensief getest en daarbij kwam de Q7 als beste uit de bus. Audi-dealer M. de Koning heeft onze wensen bovendien perfect geïnventariseerd én uitgewerkt, ook dat speelde een belangrijke rol.”

Altijd stand-by
De twee Audi Q7-modellen van de MMT`s zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week direct inzetbaar. De 3.0 TDI-motor (220 kW/272 pk) wordt elektrisch op temperatuur gehouden zodat het medische team (arts, verpleegkundige/chauffeur) indien nodig direct op topsnelheid kan vertrekken. In de Q7’s is alles aanwezig voor spoedeisende hulp ter plekke, zoals een monitor/defibrillator, echoapparaat en een koelkastje met bloed. Ook zijn de nieuwe MMT-voertuigen uitgevoerd met een dashcam waarmee ritten en eventuele incidenten onderweg en ter plekke in beeld worden gebracht.