Leusden,
18
oktober
2018
|
13:08
Europe/Amsterdam

Abt en Di Grassi testen nieuwe Audi e-tron FE05

Abt en Di Grassi testen nieuwe Audi e-tron FE05

  • Laatste test voordat nieuwe Formule E-seizoen begint
  • Alle teams voor het eerst op het circuit
  • De Nederlander Robin Frijns rijdt voor Audi-klantenteam Envision Virgin Racing
Samenvatting

Het is de enige krachtmeting voordat het ABB FIA Formule E-kampioenschap van start gaat half december. De elf deelnemende teams ontmoeten elkaar in Valencia (Spanje) en testen daar tot vrijdag. Audi onthult de nieuwe Audi e-tron FE05 van zowel Daniel Abt als Lucas di Grassi aan media en fans. 

Daniel Abt en Lucas Grassi verdedigen respectievelijk met de nummers 66 en 11 de constructeurstitel van Audi en gaan strijden voor de coureurstitel. De 25-jarige Duitser is trouw gebleven aan zijn nummer, terwijl de Braziliaan wisselt naar het nummer van de auto waarin hij voor het eerst kampioen werd. Beide Audi e-tron FE05-bolides van Audi Sport Abt Schaeffer komen voor het eerst in actie op het circuit. Daniel Abt is in de auto te herkennen aan witte wielkasten vòòr en rode spiegels, terwijl Di Grassi kiest voor zwarte wielkasten én spiegels.

Hoewel het vijfde seizoen van de Formule E voor grote veranderingen staat op het gebied van technologie en regelgeving, heeft Audi gekozen voor consistentie met Abt en Di Grassi. Er is geen enkel ander rijdersduo dat alle 45 Formule E-races meedeed en zoveel prijzen pakte. Bovendien bleven alle partners en sponsors aan.

Op 15 december gaat het nieuwe Formule E-seizoen van start op het circuit van Ad Diriyah in Saoedi-Arabië. Naast het Audi Sport ABT Schaeffer fabrieksteam strijdt ook het Audi-klantenteam van Envision Virgin Racing mee met Sam Bird en de Nederlander Robin Frijns achter het stuur.