Leusden,
01
november
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

A1 citycarver: stoere looks met een persoonlijke touch

A1 citycarver: stoere looks met een persoonlijke touch

  • Meest uitgesproken uitvoering A1-serie nu leverbaar in Nederland
  • Volop mogelijkheid tot personalisatie exterieur en interieur
  • Standaard compleet dankzij speciaal voor Nederland ontwikkelde epic-uitvoering
Samenvatting

Met zijn trendy looks en robuuste verschijning neemt de Audi A1 citycarver, die vanaf deze maand leverbaar is in Nederland, een geheel eigen plek in het Audi A1-gamma in. Dit meest uitgesproken model binnen de Audi A1-serie komt overal maximaal tot zijn recht: in de stad, daarbuiten, op de snelweg en dankzij zijn verhoogde carrosserie zelfs op onverharde wegen.

De Audi A1 citycarver heeft de nieuwe A1 Sportback als basis en dat betekent een gedurfd, sportief design met gespierde lijnen en korte overhangen. Zijn stoere trekken zijn onder andere te danken aan de vier centimeter grotere bodemspeling, die het in- en uitstappen vergemakkelijkt en het overzicht voor de bestuurder vergroot. Ongeveer 35 millimeter van die extra hoogte is te danken aan het aangepaste onderstel met de grotere veerweg. De grotere 17 inch wielen nemen het overige deel van de vergrote grondspeling voor hun rekening. 

Andere stylingelementen die bijdragen aan de robuuste offroadlooks zijn onder meer de grote, achthoekige Singleframe-grille die is afgeleid van Audi’s Q-modelfamilie, en de forse matzwarte honingraatgrille. De bodembescherming, uitgevoerd in een roestvrijstaaltint, accentueert de offroaduitstraling, terwijl de wielkastranden en dorpels eveneens in een contrastkleur zijn gespoten om een extra accent te zetten. Aan de achterzijde komt de stoere styling van het front terug in de achterbumper, die is voorzien van forse, zwart afgewerkte uitsparingen en de geïntegreerde bodembescherming in RVS-look.

Uiterlijk met persoonlijke smaak

Voor het aanbrengen van een persoonlijke noot biedt Audi keuze uit negen carrosseriekleuren. Desgewenst kan het dak worden besteld in de contrastkleuren Mythoszwart metallic of Manhattan grijs metallic. Extra personalisatie is vervolgens mogelijk met het black styling pakket, waarbij het onderste deel van de carrosserie, dat normaliter in grijs en roestvrijstaallook wordt geleverd, in donkerzwart wordt uitgevoerd. Een andere optie is het dynamic pakket voor de 30 TFSI en 35 TFSI. Naast het Audi drive select dynamic handling systeem, een sound actuator en een onderstel met verstelbare dempers voorziet dit pakket optisch in rode remklauwen en velgen met een grootte tot 18 inch. 

Compact formaat, ruim interieur

Het interieur van de A1 citycarver is het meest sportieve in de compacte klasse, met een instrumentarium dat op de bestuurder is gericht. De digitale Audi virtual cockpit maakt in Nederland deel uit van de standaarduitrusting. Net als het exterieur is ook het interieur van de A1 citycarver geheel naar persoonlijke smaak te customizen op basis van de beschikbare stylingpakketten.

Voorin is het uiteraard ruim en comfortabel vertoeven voor de bestuurder en voorpassagier, maar ook voor de inzittenden achterin is er volop hoofd- en beenruimte. De bagageruimte meet standaard 335 liter, en maximaal 1.090 liter tot aan het dak met de rugleuning van de achterbank neergeklapt.

Volledig connected

Wat infotainment betreft komt de A1 citycarver standaard met smartphone interface, een 8,8 inch MMI touchscreen en navigatievoorbereiding. In combinatie met MMI navigatie plus meet het scherm zelfs 10,1 inch. De koppeling met de online diensten van Audi connect maakt deze laatste optie nog interessanter. Voorbeelden van deze diensten zijn uitgebreide voice control met online zoekfunctie, navigatie met Google Earth™, online verkeersinformatie, parkeerinformatie, een Wifi hotspot en hybride radio. 

Net als de infotainmentsystemen zijn ook de rijassistentiesystemen van de Audi A1 citycarver state-of-the-art. Audi pre sense front bijvoorbeeld maakt gebruik van een radarsensor om gevaarlijke situaties vóór de auto te detecteren. Adaptieve cruise control houdt de auto op de gewenste afstand van zijn voorligger, terwijl de parkeerassistent de auto in parallelle en haakse parkeervakken manoeuvreert.

Speciaal voor Nederland: A1 citycarver epic

In Nederland wordt de Audi A1 citycarver standaard geleverd in de complete, speciaal voor Nederland ontworpen epic-uitvoering. Dat betekent dat LED-achterlichten, 17 inch lichtmetalen velgen, Audi virtual cockpit, een multifunctioneel driespaaks stuur, zes luidsprekers, MMI navigatievoorbereiding (achteraf te activeren), een middenarmsteun en airconditioning altijd standaard zijn. Bedieningselementen in zwart glas met haptische feedback zorgen voor maximaal bedieningsgemak en voor de veiligheid zijn Pre sense basis en Audi connect noodoproep & service inbegrepen. 

Drie TFSI benzinemotoren

Bij de marktintroductie bijt de Audi A1 citycarver epic 25 TFSI het spits af. Deze uitvoering met 70 kW/95 pk sterke 1,0-liter motor (gecombineerd verbruik in l/100 km: 5,2; gecombineerde CO2-emissies in g/km: 119)** en handgeschakelde versnellingsbak is er vanaf € 29.220*. Vervolgens is er de A1 citycarver epic 30 TFSI (85 kW/116 pk, gecombineerd verbruik in l/100 km: 5,4–5,1; gecombineerde CO2-emissies in g/km: 122–117)**. Met zesbak is hij er vanaf € 30.760* en in combinatie met de automatische 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling vanaf € 33.070*. Kort na de introductie volgt tevens de Audi A1 citycarver epic 35 TFSI met 110 kW/150 pk sterke motor en S tronic. De prijs van deze uitvoering wordt binnenkort bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.