18
september
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zes genomineerden voor Audi Design Award

Bij de Audi Design Awards is de stem van het publiek doorslaggevend. En aangezien steeds meer consumenten de meerwaarde van design op waarde weten te schatten, is vorig jaar de Audi Design Award in het leven geroepen. Net als vorig jaar krijgt een groot publiek ook dit jaar de kans om het ontwerp van een nieuw consumentenproduct te beoordelen. Dat gebeurt door een stem uit te brengen op één van de zes genomineerde producten. Het product dat tot en met 18 oktober aanstaande de meeste stemmen heeft vergaard, is de winnaar. Vorig jaar was dat de inmiddels zeer succesvolle SENZ stormparaplu.


De genomineerden zijn…


Er zijn zes producten genomineerd voor de Audi design Award 2009. Uit een totaal van 700 inzendingen heeft een vakjury onder leiding van schoenenontwerper Floris van Bommel zes producten geselecteerd:


• Growbike - Springtime

• The PlasticNature - PeLiDesign

• CitizinM - Concrete architectual associates

• Raamkozijn - Hofman Dujardin

• Animatie voor Hema - CCCP/Hugo van Woerden

• Gluejeans - G=N V.O.F. / Natasja Martens


Stemmen


Een stem uitbrengen kan op twee manieren. De genomineerden zijn te vinden op de site www.audidesignaward.nl. Hier kan tot en met 18 oktober, 12.00 uur direct een online stem worden uitgebracht. Stemmen ‘op locatie’ kan ook. Van 30 september tot en met 5 oktober is Audi aanwezig op de Woonbeurs in de RAI Amsterdam. Op de Audi-stand is het mogelijk om te stemmen én om het design van de nieuwe Audi Q5 te bewonderen. Alle stemmers maken automatisch kans op fraaie prijzen waaronder een weekend lang rijden in de nieuwe Audi A3 Cabriolet of abonnementen op het dagblad nrc.next of woontijdschrift Eigen Huis & Interieur.


Audi en design


Audi en design zijn nauw met elkaar verbonden. Uit onderzoek onder klanten blijkt dat het sportief-elegante design van de verschillende Audi-modellen een doorslaggevende aankoopfactor is. ‘Design’ beperkt zich bij Audi echter niet tot de auto’s alleen. Audi ondersteunt bijvoorbeeld ook het Stedelijk Museum in Amsterdam.