Leusden,
23
oktober
2015
|
15:52
Europe/Amsterdam

Wintersportseizoen begint dit weekeinde met start Audi FIS Ski World Cup in Sölden

  • Audi voor het 14e jaar titelsponsor belangrijkste wedstrijdserie
  • Audi partner Nederlandse Ski Vereniging en nog 14 federaties
  • Nieuw starthuis in Audi-design beleeft première in Sölden

Dit weekeinde begint de Audi FIS Ski World Cup 2015/2016, met reuzenslaloms voor dames (zaterdag) en heren (zondag) op de Rettenbachgletsjer in het Oostenrijkse Sölden. Voor het 14e opeenvolgende jaar is Audi titelsponsor van de wereldbeker alpineskiën, de belangrijkste wedstrijdserie in de internationale wintersport.

Favoriet voor succes is ook dit seizoen weer de Oostenrijker Marcel Hirscher, die vanwege zijn Nederlandse moeder ook een nauwe band met ons land heeft. Hirscher wist de afgelopen vier seizoenen de wereldbeker algemeen te winnen, wat nog geen enkele skiër vóór hem gelukt was. Wint hij dit seizoen opnieuw, dan evenaart hij het record van Marc Girardelli, die ook vijf keer de grote kristallen wereldbol won. Hirscher is ook een gepassioneerd autoliefhebber en ambassadeur voor het merk Audi. Afgelopen zomer nam hij op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg als gastrijder deel aan twee races van de Audi Sport TT Cup, waarbij hij aantoonde ook op vier wielen snel te zijn. Bij de dames zou de Oostenrijkse Anna Fenninger als titelverdedigster in de wereldbeker starten, maar afgelopen woensdag raakte ze bij een val tijdens de training zwaar geblesseerd, waardoor ze dit seizoen is uitgeschakeld. Vanuit Nederland komt Adriana Jelinkova dit weekeinde in Sölden op de reuzenslalom in actie. Voor de talentvolle jonge skiester is het vooral belangrijk om ervaring op wereldbekerniveau op te doen.

Partner Nederlandse Ski Vereniging
De nauwe betrokkenheid van Audi bij de wintersport blijkt ondermeer uit het feit dat het merk als partner van maar liefst 15 nationale skifederaties actief is. Naast de Nederlandse Ski Vereniging worden ook de nationale federaties in onder andere Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland door Audi ondersteund. Daarbij gaat het niet alleen om comfortabel en veilig vervoer van atleten en trainers onder winterse omstandigheden, waarbij de Audi quattro-vierwielaandrijving vaak zijn kwaliteiten bewijst. Skiërs maken ook regelmatig gebruik van de trainingsmogelijkheden in het geavanceerde windtunnelcentrum bij de Audi-fabriek in Ingolstadt om met behulp van nauwkeurige metingen hun houding en hun materiaal te optimaliseren.

Audi-stijl starthuis
Nieuw voor het wintersportseizoen 2015/2016 in de Audi FIS Ski World Cup is het starthuis in Audi-design, dat een gewijzigde vormgeving kreeg. Van de wereldbekerstart dit weekeinde tot en met de finale, medio maart in St. Moritz in Zwitserland, zal dit starthuis bij alle wedstrijden worden gebruikt. Daarnaast presenteert Audi op tal van wereldbekerlocaties zijn sportieve modellen en is het merk aanwezig met de Audi driving experience. Audi zorgt er als sponsor ook voor dat de grote videoschermen, een product van de Nederlandse firma Faber uit St. Annaparochie, bij alle wereldbekerwedstrijden aanwezig zijn. Bezoekers ter plaatse kunnen de actie daarop perfect volgen. Voor de thuisblijvers zendt Eurosport zoals gebruikelijk vrijwel alle wedstrijden live op televisie uit.