07
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Voorlopige vanafprijs Audi A1 bekend: vanaf € 17.500,--

De Audi A1 is in alles een echte Audi. Hij heeft de typerende single frame grille en koplampen waarin dagrijverlichting is opgenomen, en de ‘tornadolijn’ die over de zijkant van de auto schuin omhoog loopt. De achterlichten onderstrepen door hun specifieke vorm de breedte van de Audi A1. Ook deze achterlichten kunnen worden geleverd met led-technologie.

Audi investeert op een breed niveau in efficiency; dat blijkt ook bij de Audi A1. De stijve carrosserie bestaat voor tweederde uit lichte metaalsoorten, waardoor het totaalgewicht slechts 221 kilo bedraagt. De lage Cw-waarde van 0,32 draagt eveneens bij aan vermindering van het brandstofverbruik. Alle modellen zijn voorzien van een start-stopsysteem en recuperatie van remenergie. Voorzien van de optionele, nieuw ontwikkelde  zeventraps S tronic transmissie met dubbele koppeling is de Audi A1 zelfs nog zuiniger dan met de standaard handgeschakelde versnellingsbak.

Tot slot wordt de Audi A1 louter geleverd met direct ingespoten benzine- en dieselmotoren. De basisversie is voorzien van een 1,2-liter TFSI-krachtbron van 63 kW (86 pk) met een riant koppel van 160 Nm vanaf 1.500 t/min. Het gemiddelde verbruik bedraagt slechts 5,1 l/100 km en de CO2-uitstoot 119 g/km.