Leusden,
22
december
2016
|
10:07
Europe/Amsterdam

Voorbode van toekomstig productiemodel: debuut Audi Q8 studiemodel in Detroit

  • De ruimte van een SUV verpakt in het stijlvolle voorkomen van een coupé
  • Imposant front met stijlelementen van de Ur-quattro

Audi trapt het nieuwe jaar op sensationele wijze af. Tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit presenteert het merk in januari 2017 de Audi Q8 conceptauto. Het nagenoeg productierijpe studiemodel combineert de aantrekkelijke styling van een coupé met de ruimte die zo typerend is voor een SUV, inclusief diens grote flexibiliteit. Met dit toekomstige productiemodel staat Audi aan de basis van een nieuw segment voor full-size modellen.

“Met de Audi Q8 conceptauto hebben we een nieuw vlaggenschip binnen onze Q modelserie gecreëerd,” verklaart Marc Lichte, hoofd Design bij Audi. “Een belangrijke eigenschap van deze showauto is het ruime interieur met vier comfortabele stoelen, ondanks de lage daklijn.”

Ur-instinct
Het studiemodel heeft een imposant front. De achthoekige Singleframe grille is aanzienlijk breder dan die van Audi’s huidige productiemodellen. Hij is ver naar voren geplaatst en driedimensionaal ontworpen. Veel designelementen van de Q8 conceptauto herinneren aan de Audi Ur-quattro uit de jaren ’80. Voorbeelden zijn de extreem vlak aflopende, brede C-stijlen en de forse, gebogen flanken boven de wielen. Deze uitgebalanceerde proporties leggen evenveel nadruk op de voor- als achterwielen; een typische quattro-eigenschap.