Leusden,
29
september
2015
|
18:06
Europe/Amsterdam

Volkswagen AG biedt oplossing met aanpassing EU 5 dieselmotor

  • Alle auto’s in de showroom hebben geen probleem
  • Pon bereidt uitrol van herstelactie voor

Sneller dan verwacht kan Pon duidelijkheid aan haar dealers geven dat er  een oplossing komt  voor de EU 5 dieselauto’s. Vandaag maakte fabrikant Volkswagen AG namelijk bekend voor alle betreffende dieselauto’s een aanpassing te kunnen bieden. In Nederland betekent dit dat ongeveer 160.000 auto’s zullen worden aangepast.

Ook biedt de fabrikant duidelijkheid over het feit dat alle personenauto’s die nu in de showroom staan  volledig beschikbaar zijn voor verkoop en geen softwareprobleem hebben. Ze zijn alle uitgerust met de EU 6 motor, die volstrekt aan alle normen voldoet. “We leveren al bestelde en te verkopen personenauto’s dus gewoon uit”, aldus Pon.

Pon zal samen met haar dealers gaan werken aan de voorbereiding van de uitrol van de herstelactie, die van start gaat zodra Volkswagen AG de technische oplossing kan aanleveren. Consumenten zullen daarover te zijner tijd automatisch een persoonlijk bericht ontvangen van hun eigen dealer.

Gisteren maakte Pon bekend dat de verkoop van auto’s met een EU 5 dieselmotor van het type EA 189 uit voorzorg tijdelijk is opgeschort. Het gaat om maximaal 4.100 diesel auto’s, voornamelijk bestelauto’s. Betrokken klanten worden door dealers geïnformeerd.

Op de vraag van leaserijders of een en ander gevolgen kan hebben voor de bijtelling heeft het ministerie van Financiën laten weten dat er aan deze bijtelling niets verandert voor de bestaande leasecontracten.

Pon heeft een mailadres waar consumenten met vragen terecht kunnen: info@volkswagen.nl. Uiteraard kunnen zij ook altijd bij hun eigen dealer terecht.