Leusden,
10
januari
2017
|
13:59
Europe/Amsterdam

Virtuele Formule E-race prooi voor Nederlander

  • Bono Huis wint digitale e-race tegen profs
  • Lucas di Grassi gaat voor Formule E-titel

Het Abt Schaeffler Audi Sport Formule E-team is het nieuwe jaar virtueel begonnen. Coureurs Lucas di Grassi en Daniel Abt deden mee aan een elektrische race op de simulator. Abt werd negende, Di Grassi viel uit.

“Het was een fantastisch idee en een geweldig evenement”, blikt Di Grassi terug op de e-race in Las Vegas. “We hebben een heel nieuwe doelgroep bereikt en veel mensen geïnteresseerd voor de Formule E en de ideeën erachter. We wisten dat we het als professionals moeilijk zouden krijgen, omdat de simulator eerder een spel is dan een echte raceauto. Fans die er thuis uren mee in de weer zijn, hadden dus een voordeel.” Een van hen, notabene een provinciegenoot van Max Verstappen, reed van pole position naar de zege en streek daarmee ruim twee ton aan prijzengeld op. Zijn naam: Bono Huis.

Di Grassi gaat voor titel
Op 18 februari is de derde race van het echte Formule E-seizoen in Buenos Aires. Di Grassi, die eerder derde en tweede werd in het kampioenschap, mikt nu op het allerhoogste. “Het doel is als altijd om te strijden voor de zege en zo veel mogelijk punten te scoren. De engineers hebben niet op hun lauweren gerust in de winterpauze, maar allerlei kleinigheden verder ontwikkeld. Zelf heb ik vakantie gevierd, getraind, tijd doorgebracht met familie en vrienden, maar me ook voorbereid op Buenos Aires. We willen voor de titel gaan en met dat in het hoofd werken we als team nog minutieuzer om er honderd procent klaar voor te zijn.”