|
00:00
Europe/Amsterdam

Vijf Audi-coureurs in de punten bij DTM op Brands Hatch

Na een lastig begin van het seizoen wijst Timo Scheiders prestatiecurve in de DTM de laatste tijd duidelijk naar boven. Op Zandvoort behaalde de tweevoudig DTM-kampioen als derde zijn eerste podiumplaats van het seizoen en op Brands Hatch wist Scheider die klassering te herhalen. Hij volgde gedurende de 98 ronden lange race de leider in het kampioenschap op de voet en kwam zo uiteindelijk opnieuw als derde over de eindstreep. “Het is mooi dat mijn prestaties een opgaande lijn vertonen, maar natuurlijk is het winnen van races ons uiteindelijke doel”, verklaarde Scheider.

Mattias Ekström aangereden

In de tussenstand van het kampioenschap stak Scheider zijn Audi-teamgenoot Mattias Ekström voorbij. De Zweed viel in de zevende DTM-race van het seizoen al in de derde ronde uit, nadat hij in de turbulente startfase meerdere malen door concurrenten was aangereden. Een beschadigde achterwielophanging als gevolg van deze aanrijdingen dwong Ekström uiteindelijk tot opgave. “Wat er met Ekström is gebeurd, was voor ons met betrekking tot het kampioenschap natuurlijk slecht”, verklaarde Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. “Zo bleef onze tot dan toe best geklasseerde rijder hier zonder punten.”

Prima prestatie Miguel Molina: vierde plaats en nieuw baanrecord

De 21-jarige Spanjaard Miguel Molina, die dit seizoen bij Audi zijn debuut in de DTM maakt, liet opnieuw een uitstekende indruk achter. Dankzij een doordachte strategie en snelle rondetijden werkte de jonge coureur zich gestaag op naar voren. Uiteindelijk kwam hij op minder dan een halve seconde achter Timo Scheider als vierde over de eindstreep, waarmee hij zijn tot nu toe beste resultaat in de DTM behaalde. Met deze klassering was Molina ook de best geklasseerde rijder met een auto uit 2008. Met zijn snelste rondetijd van 41,896 seconden op het circuit van 1,929 kilometer korte circuit, de kortste baan op de DTM-kalender, stelde Molina bovendien het bestaande DTM-baanrecord scherper.

Ook Jarvis, Tomczyk en Prémat in de punten

Achter Molina en de Brit Paffett eindigden de Brit Oliver Jarvis, de Duitser Martin Tomczyk en de Fransman Alexandre Prémat met hun Audi’s A4 DTM op de plaatsen zes tot en met acht en scoorden daarmee punten voor het kampioenschap. Mike Rockenfeller werd negende. De beide coureurs van het Audi Sport Team Rosberg, Katherine Legge en Markus Winkelhock, eindigden als 14e en 15e.

De volgende DTM-race vindt op 19 september plaats op het circuit van Oschersleben nabij Maagdenburg. Timo Scheider heeft goede herinneringen aan dit circuit, want in 2008 en 2009 won hij er. “Als het aan mij ligt, lukt dat ook dit jaar weer. Na twee derde plaatsen zou een overwinning mooi zijn”, aldus Scheider.