17
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Viervoudige zege voor Audi op de Nürburgring

Martin Tomczyk was op de Nürburgring duidelijk de man van het weekeinde. In de vrije training, in de kwalificatie en in de warm-up voerde hij telkens de ranglijst aan en ook in de race bepaalde hij vanaf het begin het tempo. In een foutloos gereden wedstrijd behaalde Tomczyk de vierde DTM-overwinning uit zijn loopbaan. Ook twee jaar geleden had hij op de Nürburgring de DTM-race gewonnen. “Het liep hier van meet af aan perfect. De race was mooi en verliep zorgeloos voor mij, bijna net zoals bij mijn overwinning in 2007. Gewoon perfect”, zei Tomczyk na afloop van de race.


Scheider, Ekström en Winkelhock completeren viervoudige zegeDe viervoudige zege voor Audi werd gecompleteerd door Timo Scheider, Mattias Ekström en Markus Winkelhock. Laatstgenoemde was met zijn vierde plaats de best geklasseerde rijder met een auto van vorig jaar. Bij Ekström raakte in de beginfase van de race de voorkant van zijn Audi A4 DTM beschadigd. Niettemin kon hij het tempo van zijn merkgenoten volledig bijhouden.


“Goede basis voor de tweede helft van het seizoen”Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich was zeer tevreden met het resultaat van het weekeinde op de Nürburgring. “Het was een mooie quattro-overwinning, hoewel we hier natuurlijk zonder quattro-aandrijving rijden”, verklaarde hij. “We waren hier het hele weekeinde sterk en hebben nu de eerste twee plaatsen in het kampioenschap in handen. Dat is een goede basis voor de tweede helft van het seizoen, die hier op de Nürburgring nu is begonnen.”


Race minder positief voor andere Audi-fabriekscourersVoor de andere Audi-fabriekscoureurs verliep de race op de Nürburgring minder positief. Katherine Legge werd vlak na de start aangereden en viel uit. Tom Kristensen werd in de eerste ronde door een concurrent in de rondte geduwd en moest uiteindelijk opgeven omdat zijn auto te zwaar beschadigd was. Ook Mike Rockenfeller werd in de eerste ronde geraakt en verspeelde daardoor alle kansen op punten. Oliver Jarvis en Alexandre Prémat, de beide teamgenoten uit het Audi Sport Team Phoenix, vielen beide in de zevende ronde uit nadat ze met elkaar in botsing waren gekomen.


De volgende DTM-race wordt op 6 september verreden op het circuit van Brands Hatch in Groot-Brittannië.