30
mei
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vernieuwde Audi A3: de prijzen

De vernieuwde Audi A3 is nog scherper, in alle opzichten. Dat komt tot uiting in de vormgeving, maar ook in diverse technische aanpassingen. Zo zijn alle 2.0 TDI-motoren nu uitgevoerd met common-rail techniek en zijn een zeventraps S tronic versnellingsbak en magnetic ride optioneel beschikbaar.

Meer groene labels
Audi heeft bij de ontwikkeling van de vernieuwde A3 veel werk gemaakt van het terugdringen van schadelijke emissies. De Audi A3 1.4 TFSI met S tronic-versnellingsbak kreeg daardoor een A-label. Daarnaast beschikken bijna alle viercilinder benzinemotoren nu over een B- of een C-label en ook het merendeel van de dieselmotoren heeft een B- of C-label. Ten opzichte van de voorgangerreeks is het aantal motoren met een groen label meer dan verdubbeld.
Standaarduitrusting verder uitgebreid

Ook als het om de standaarduitrusting gaat, heeft de Audi A3 een stap voorwaarts gemaakt. Zo beschikken alle uitvoeringen van het vernieuwde model over dagrijverlichting, buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten in LED-techniek, Radio Chorus met luidsprekersysteem en nieuwe stoelbekleding. Verder is het bestuurdersinformatiesysteem (BIS) vanaf het uitvoeringsniveau Attraction standaard.

Nog individueler
De vernieuwde Audi A3 is verregaand te personaliseren. Daarvoor zijn interessante nieuwe opties beschikbaar zoals het adaptieve dempersysteem Audi magnetic ride, de zeventraps S tronic versnellingsbak met dubbele koppeling, het Audi parking system plus, Audi park assist en Audio-Videovoorbereiding met digitale TV-ontvanger. Ook zijn er vijf nieuwe metallic-/pareleffect kleuren. Monzazilver metallic is gereserveerd voor de sportieve S Line modellen.

Het gamma
De vernieuwde Audi A3 is leverbaar in de uitrustingsniveaus Attraction, Ambition en Ambiente. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is dit te combineren met speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde proposities als Pro Line, Pro Line Business of Business Edition. Bij de Pro Line wordt de standaarduitrusting voor € 1.195,- uitgebreid met volautomatische airconditioning, Radio Concert inclusief actief luidsprekersysteem, middenarmsteun vóór, metallic-/pareleffect lak, een lederen 4-spaaks stuurwiel (alleen bij Attraction) en verwarmbare buitenspiegels met ruitensproeikoppen. De Audi A3 Attraction kan ook in Pro Line Business-uitvoering besteld worden. Dan wordt de standaarduitrusting voor € 1.195,- uitgebreid met volautomatische airconditioning, middenarmsteun vóór, metallic-/pareleffect lak en een Audi radio- / CD navigatiesysteem.

De nieuwe Audi A3 is er als 1.6 Business Edition (met volautomatische airconditioning, metallic-/pareleffectlak en Radio Chorus met CD-frontlader) vanaf € 23.620,-; de Audi A3 1.6 Sportback Business Edition staat te boek voor € 24.800,-. Het dieselgamma begint met de 1.9 TDI e Business Edition, die evenals de 1.9 TDI Business Edition voor € 27.320,- in de prijslijst staat. De instapdiesel in de Sportback-uitvoering bedraagt € 28.500,-.
De vernieuwde Audi A3 staat vanaf halverwege juli bij de Nederlandse Audi- dealers.