Leusden,
09
oktober
2015
|
14:22
Europe/Amsterdam

Veiliger en vloeiender stadsverkeer

Audi heeft zich ten doel gesteld het stadsverkeer veiliger te maken en beter te laten doorstromen. Om die reden is het partner in het Duitse project UR:BAN, waarin 31 partijen samenwerken om systemen te ontwikkelen die de bestuurder ondersteunen en zo de verkeersstroom vloeiender maken.

“Rijdersassistentiesystemen hebben een geweldige potentie om het verkeer veiliger te maken”, vertelt Dr. Horst Glaser, hoofd chassisontwikkeling en rijdersassistentiesystemen van Audi. “Audi brengt bij UR:BAN vooral systemen in die de bestuurder bijstaan bij het remmen en sturen in kritieke situaties in het stadsverkeer.”

Een laserscanner en een videocamera voorin, plus radarsystemen vóór, achter en aan de zijkanten houden de gehele omgeving van de auto continu in de gaten. Want hoe beter het zicht rondom, des te beter kun je een ongeluk voorkomen. Dit is geen toekomstmuziek, want de nieuwe Audi A4 en Audi Q7 hebben al een uitwijkassistent, die het risico op ongevallen verkleint. De eerste automatische piloot in serieproductie staat gepland voor de nieuwe Audi A8, die in het start-stopverkeer tot 60 kilometer per uur de besturing kan overnemen.