26
juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Van de zaak: multitronic voor de Audi A6

De jury van de Zakenauto van het Jaar-verkiezing sprak in zijn eindrapport duidelijke taal over de Audi A6: “Hij is gewoon de beste”. Het is voor het eerst in de historie van de verkiezing dat hetzelfde model tweemaal tot Zakenauto van het Jaar werd uitgeroepen.

Uniek in deze klasse

Dit succes deelt Audi graag met zijn klanten en daarom wordt de comfortabele automatische multitronic-transmissie vanaf € 2.555,- tijdelijk gratis aangeboden op modellen die normaal gesproken standaard met een handgeschakelde versnellingsbak worden geleverd. Dat betekent dat hij beschikbaar is in combinatie met de volgende benzinemotoren: 2.0 TFSI (125 kW/170 pk), 2.4 V6 (130 kW/177 pk) en 2.8 V6 FSI (154 kW/210). De in deze klasse unieke transmissie is ook leverbaar voor de dieselmodellen 2.0 TDI (103 kW/140 pk) en 2.7 V6 TDI (132 kW/180 pk). De aanbieding geldt voor zowel limousine- als Avant-uitvoeringen en is ook geldig voor de zakelijk verantwoorde Pro Line-, Pro Line Business- en Business Edition-uitvoeringen van de Audi A6.
De Audi A6 Business Edition met multitronic is er nu al vanaf € 41.120,-

Multitronic: traploos comfort

De multitronic-transmissie van Audi is een elektronisch aangestuurde traploze versnellingsbak. Dankzij de speciale schakelketting die tussen twee paar verstelbare conische schijven loopt, hoeft er niet tussen tandwielparen te worden geschakeld. Daardoor werkt de multitronic-transmissie altijd in het toerentalbereik met de meeste trekkracht en wordt de krachtoverbrenging nooit onderbroken. Het resultaat: extra comfort en meer dynamiek. Het is dus niet verwonderlijk dat al veel (zakelijke) rijders voor deze unieke transmissievorm kozen.