Leusden,
27
januari
2017
|
14:20
Europe/Amsterdam

Tweemaal winst voor Audi bij Best Cars 2017

  • Audi A1 en A3 door lezers ‘auto, motor und sport’ verkozen tot beste auto in hun klasse
  • Audi Q7 tweede bij de grote SUV’s, nog vier Audi’s winnen brons

Audi heeft twee prijzen in de wacht gesleept bij de ‘Best Cars’ verkiezing, die recent werd georganiseerd door het toonaangevende Duitse automagazine ‘auto motor und sport’. De Audi A1 won in de categorie voor kleine auto’s, terwijl de A3 tot beste compacte auto werd uitgeroepen.

Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi, toont zich verheugd: “Deze dubbelzege geeft ons direct in het nieuwe jaar de wind mee. De A1 en A3 bieden alle goede dingen van een Audi in compacte vorm. Met deze succesformule scoren beide modellen voortdurend hoge verkoopcijfers en we verwachten dat de vraag naar premium mobiliteit in de stad alleen maar zal groeien.”

Prijzenregen
De verkiezing van ‘auto motor und sport’ vond voor de 41e keer plaats. Lezers konden hun favorieten kiezen uit 378 modellen in elf categorieën. De Audi A1 verwierf 20,7 procent van de stemmen in de categorie voor kleine auto’s, terwijl de A3 in de compacte klasse goed was voor 17,1 procent van de stemmen. Verder werd de Audi Q7 tweede bij de grote SUV’s en waren er nog derde plaatsen voor de A4 in de middenklasse, de A6 in de hogere middenklasse, de R8 Spyder bij de cabriolets en tot slot de Audi Q2 bij de compacte SUV’s.