00:00
Europe/Amsterdam

Twee Audi-coureurs voeren DTM-tussenstand aan

Audi A4 DTM snelste auto in Brands Hatch
De flinke hoeveelheid handicapgewicht kon niet beletten dat de Audi A4 DTM van de nieuwste generatie de snelste auto was op het 1,929 kilometer korte "Indy"-circuit van Brands Hatch. In de kwalificatie op zaterdag reed Mattias Ekstr?m de snelste ronde, in de race liet zijn teamgenoot Martin Tomczyk de beste rondetijd aantekenen. De jonge Duitse rijder, die in de kwalificatie van de baan raakte, startte in de race als achtste, maar wist dankzij een sterke prestatie en de goede strategie van het team veel goed te maken. Na zijn tweede verplichte pitstop reed hij zelfs direct achter de uiteindelijke winnaar Bernd Schneider, maar Tomczyk nam geen onnodig risico meer en reed de tweede plaats naar huis.

Sterke wedstrijd Mattias Ekstr?m
Mattias Ekstr?m kwam direct achter zijn teamgenoot over de eindstreep. De Zweed reed evenals Tomczyk zeer sterk en haalde in de loop van de wedstrijd de voor hem gestarte rijders Mika H?kkinen en Bruno Spengler in. Ekstr?m zette in de slotfase Bernd Schneider onder druk, maar hield zich daarna in toen Martin Tomczyk direct voor hem uit de pitstraat kwam. In de tussenstand van het kampioenschap ligt Ekstr?m slechts twee punten achter Tomczyk.

Eerste kampioenschapspunten voor Pr?mat en Abt
Alexandre Pr?mat en Christian Abt van het Audi Sport Team Phoenix eindigden op de plaatsen zeven en acht als best geklasseerde rijders met een auto uit 2006. Beide coureurs reden voor het eerst dit jaar in de punten. Lucas Luhr (Audi Sport Team Rosberg) eindigde na een spannend duel met de Britse oud-DTM-kampioen Gary Paffett als elfde. Zijn teamgenoot Mike Rockenfeller raakte in de eerste ronde betrokken bij een crash met meerdere auto's en viel uit. Adam Carroll en Vanina Ickx, uitkomend voor het Audi-klantenteam Futurecom TME, eindigden respectievelijk op de plaatsen 15 en 17.