Leusden,
23
januari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Topsporters scheuren in de sneeuw tijdens Audi quattro #SuperQ

Audi heeft acht topsporters de dag van hun leven bezorgd. Ze mochten het rond de fameuze Hahnenkamm-berg in het Oostenrijkse Kitzbühel tegen elkaar opnemen in krachtige auto’s.

Allereerst was daar de bijna 580 pk sterke Audi S1 EKS RX quattro, waarmee tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström in het wereldkampioenschap rallycross rijdt. Ook mochten ze de 367 paarden van de Audi RS 3 Sportback temmen. Op een circuit van ijs en sneeuw nog wel! Instructeur Ekström was onder de indruk van zijn pupillen. Het waren dan ook allemaal sporters met lef: skiërs, motorcoureurs en een trialbiker. “Ik was verbaasd hoe snel ze het leerden en hoe goed ze reden, al sloeg mijn hart wel op hol als ik naast ze zat.”

Uiteindelijk won het duo Henrik Kristoffersen-Andrea Dovizioso het evenement, dat Audi quattro #SuperQ gedoopt werd. De Noorse skiër liet het stuur in de finale aan de Italiaanse MotoGP-rijder. “Best angstaanjagend”, stamelde Kristoffersen na afloop. “Andrea gaf gas waar ik allang zou gaan remmen. Maar het was een geweldige dag, een ongelooflijke ervaring om met zulke auto’s te rijden.”