Leusden,
25
augustus
2016
|
10:11
Europe/Amsterdam

Thomas Müller nieuw hoofd elektronica bij Audi

Dr. Thomas M. Müller wordt het nieuwe hoofd elektronica bij Audi. Hij is een expert op het gebied van de connected car en elektronische systemen.

Müller (45) - een natuurkundige - is de opvolger van Ricky Hudi. Hij begon zijn carrière bij BMW, waarvoor hij internationaal werkte in diverse managementfuncties, waaronder bij de ontwikkeling van elektronische systemen. Van 2009 tot 2012 was hij directeur connected car bij BMW. Daarna ging hij naar Volvo om vicepresident te worden van de afdeling voor elektronische systemen. In 2014 nam hij ook de verantwoordelijkheid voor elektrisch rijden op zich en in 2015 werd hij vicepresident elektronische systemen en chassis.

In december dit jaar begint Müller bij Audi. “Thomas Müller is een expert in elektronische systemen voor de auto-industrie”, zegt Stefan Knirsch, technisch bestuurslid van Audi. “Hij zal bij Audi de digitalisering en netwerkaansluiting van onze producten voortzetten.”

Ricky Hudi, voormalig Executive Vice President Electronic Development bij Audi, verlaat de onderneming na 19 jaar op eigen verzoek. Hudi gaat zijn eigen technologie- en consultancybedrijf beginnen.