26
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Teleurstellende seizoensstart DTM voor AudiIn totaal 78.000 bezoekers waren op Hockenheim getuige van een turbulente start van het seizoen, waarbij vooral in de eerste paar ronden hard om elke positie werd gestreden. Uiteindelijk zouden de banden een belangrijke rol spelen in de uitkomst van de race. Vooral Martin Tomczyk werd hierdoor hard getroffen: de Duitser had in de eerste ronde met een spectaculaire actie de leiding genomen en voerde tot en met de tiende ronde het veld aan. Daarna klapte op het rechte stuk van start en finish de linker achterband van Tomczyks Audi A4 DTM. Daardoor viel hij ver terug en na nog een klapband haalde zijn team hem uit de race. Nadat ook bij de auto van Alexandre Prémat, die op de tweede plaats reed, de linker achterband klapte, kregen alle Audi-coureurs de aanwijzing om voorzichtig met de banden om te gaan, in het bijzonder bij het in Hockenheim gebruikelijke rijden over de zogeheten ‘kerbstones’, die de afgrenzing van de baan aangeven.


Strategische fout kost Ekström mogelijke overwinningOok Mattias Ekström had kansen op de overwinning; de Zweed reed direct voor de latere winnaar Gary Paffett. Omdat Ekström door zijn team echter één ronde te vroeg naar binnen werd geroepen voor zijn eerste verplichte pitstop, moest hij in de slotfase nog een keer extra de pits binnenkomen. Daardoor viel Ekström terug naar de zesde plaats. “Dat was een nare fout”, erkende Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. “Maar dat laat onverlet dat we hier duidelijk zijn verslagen. De banden, die na de tweede stop van Mattias Ekströms auto kwamen, hadden het waarschijnlijk geen twee ronden meer uitgehouden. We zijn er niet in geslaagd de banden zo te laten functioneren dat ze niet stuk zouden gaan. Dat onze auto’s snel zijn, is vandaag wel gebleken.”


Sterk DTM-debuut voor Miguel MolinaDe best geklasseerde Audi-rijder was daarmee Mike Rockenfeller, die bij zijn eerste optreden voor het Audi Sport Team Phoenix als vijfde werd geklasseerd. Hij werd gevolgd door Ekström, Timo Scheider en de Spaanse DTM-debutant Miguel Molina, die daarmee gelijk zijn eerste kampioenschapspunt in de DTM behaalde. De 21-jarige Molina, die uitkomt voor het Audi Sport Rookie Team Abt, presteerde daarmee duidelijk beter dan de twee andere DTM-debutanten, David Coulthard en CongFu Cheng.


Alexandre Prémat werd na zijn klapband nog als tiende geklasseerd, Katherine Legge en Markus Winkelhock bezetten respectievelijk de plaatsen 14 en 15 in de uitslag van de race. Winkelhock werd daarbij van de negende naar de 15e plaats teruggezet, omdat ook hij te vroeg binnenkwam voor de eerste verplichte pitstop en daarvoor een tijdstraf van 60 seconden opliep. Voor Oliver Jarvis was zijn eerste race voor het Audi Sport Team Abt Sportsline al in de tweede ronde ten einde: de Brit werd geraakt door een concurrent en viel uit vanwege een beschadigde ophanging van het rechter voorwiel. De volgende DTM-race vindt op 23 mei plaats in het Spaanse Valencia.


Speciale Audi Sport-app voor iPhone, iPod Touch en iPadFans van Audi Sport en andere geïnteresseerden kunnen het verloop van de sportactiviteiten van het merk sinds afgelopen weekeinde volgen via een speciale kostenloze toepassing voor de iPhone, de iPod Touch en de iPad: de Audi Sport-app. Nieuws, uitslagen, standen, foto’s, geluidsfragmenten en video’s bieden een compleet beeld van de sportactiviteiten van Audi in de DTM, Le Mans en de GT3-races met klantenteams. De raceauto’s Audi A4 DTM, Audi R15 TDI en Audi R8 LMS worden uitgebreid voorgesteld, terwijl een live-ticker actuele informatie over de belangrijkste races biedt. Voor journalisten is een apart gedeelte ingericht waar bijvoorbeeld ook TV-beelden kunnen worden aangevraagd. In de komende maanden wordt de app nog verder uitgebreid. De ap