22
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Teleurstellende DTM-finale voor Audi


De Italiaan Edoardo Mortara, die eerder dit jaar de DTM-races op Circuit Park Zandvoort en in het Oostenrijkse Spielberg won, was ook op Hockenheim de best geklasseerde Audi-coureur. Met zijn Audi A5 DTM van het Audi Sport Team Rosberg eindigde hij bij de finale als zesde. “Een van de lastigste en zwaarste races in mijn carrière”, oordeelde de Italiaan. “Ik ben blij dat het Audi Sport Team Rosberg het seizoen met dit resultaat als beste Audi-team kan afsluiten. We hebben ons in de loop van het jaar constant verbeterd.”Als geheel verliep de finale voor Audi bepaald niet zoals gewenst. Mattias Ekström raakte al in de eerste ronde twee keer betrokken bij een botsing en viel later uit, nadat tijdens de eerste verplichte pitstop het rechter voorwiel van zijn auto niet goed gemonteerd was. Niettemin won het Audi Sport Team Abt Sportsline van Ekström de jaarlijkse Best Pit Stop Award in de DTM, waarmee de snelste pitstops beloond worden.Mike Rockenfeller beste Audi-coureur in eindstand

Ondanks het feit dat hij in Hockenheim na een aanrijding in de eerste ronde de eindstreep niet haalde, werd de Duitser Mike Rockenfeller van het Audi Sport Team Phoenix de best geklasseerde Audi-coureur in de eindstand van de DTM. Hij scoorde in acht van de tien races kampioenschapspunten en reed twee keer op het podium, ondermeer tijdens de Nederlandse DTM-ronde op Circuit Park Zandvoort, waar hij achter winnaar Mortara als tweede eindigde.“Hard werken om het kampioenschap terug te halen”

Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich blikte terug op de laatste race en het DTM-seizoen 2012: “We waren dit jaar gewoon niet goed genoeg. In de DTM moet alles perfect zijn als je wilt winnen, en soms heb je ook wat geluk nodig. Dat hadden wij ook dit weekeinde niet. In de winter zullen we nog harder werken, om het kampioenschap volgend jaar weer terug naar Ingolstadt en Neckarsulm te halen.”