Amsterdam,
29
maart
2016
|
23:53
Europe/Amsterdam

Team Car Collection compleet

Afgelopen zaterdag vond de teampresentatie plaats van het Duitse team Car Collection bij Audi Centrum Amsterdam. Dit jaar zal Christiaan Frankenhout met ondersteuning van Audi Sport Amsterdam uitkomen in de ADAC GT Masters en daar om de titel strijden. Naast Frankenhout zal Audi fabrieksrijder Christopher Haase op auto nr. 33 plaatsnemen. Op de tweede auto worden de Spanjaar Isaac Tutumlu Lopez en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde aan elkaar gekoppeld.

Sinds afgelopen september is Audi Centrum Amsterdam ook officieel Audi Sport Dealer, waarbij het één van de vier dealers is die exclusief de nieuwe Audi R8 mag verkopen en gespecialiseerd is in alle sportieve RS-modellen die het merk Audi te bieden heeft. Om deze sportieve aspiraties kracht bij te zetten zal Audi Sport Amsterdam Frankenhout ondersteunen in zijn race-activiteiten. Daarnaast zal Frankenhout zelf een aantal sportieve incentives gaan geven aan klanten van Audi Sport Amsterdam.

Frankenhout heeft de laatste maanden al goede resultaten geboekt in de internationale 24-uur series door de 24 uur van Dubai te winnen en tweede te worden in de 12 uur van Mugello. “Het zal in de ADAC GT Masters zeker niet makkelijk worden met zeker meer als 30 auto’s aan de start en zeer snelle rijdersduo’s. Maar ik kan niet wachten totdat het seizoen begint. We zijn al druk met de voorbereiding bezig en hebben onze eerste tests al afgewerkt.”

Teameigenaar Peter Schmidt is zeer verguld met zijn line-up. “Met deze rijders kunnen we zeker races winnen en om kampioenschappen strijden. Alle rijders zijn al eens kampioen geweest waarbij Christopher en Kelvin ook al eens kampioen zijn geweest in de ADAC GT Masters. Tevens is de support die wij van Audi Sport krijgen ook uitstekend. In totaal zullen we totaal met vier nieuwe Audi R8 LMS’en uitkomen in verschillende kampioenschappen.”

Mochten liefhebbers geïnteresseerd zijn kunnen deze de wedstrijden live op internet volgen of zelf naar Zandvoort komen op 20 en 21 Augustus om een mooi veld van snelle GT’s te bewonderen. Naast Audi zullen ook onder andere de merken Bentley, Lamborghini en Porsche aantreden. Voor het kampioenschap in Oschersleben begint op 16 en 17 April zullen er twee weken eerder nog twee officiële testdagen volgen waarbij alle teams aanwezig zullen zijn.