08
januari
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Superheld Iron Man vertrouwt op de Audi R8

Acteur Robert Downey Jr. speelt de rol van de mysterieuze miljardair Anthony (Tony) Edward Stark in de nieuwe film van Paramount en Marvel Studio. Tony ontleent zijn superkracht aan een zelfontwikkelde, veelzijdig inzetbare en onfeilbare hightechuitrusting. De Audi R8 sluit naadloos aan op dat profiel en had ook door Tony Stark zelf bedacht kunnen zijn. Iron Man-regisseur Jon Favreau over de keuze voor de R8: ‘’De Audi is een technisch meesterwerk. Hij is snel, betrouwbaar en valt bovendien op.’’

De Audi R8 staat bekend als hightechsportwagen met een uniek design. De auto is gebaseerd op de Le Mans winnende Audi-racewagen en realiseert met zijn V8-middenmotor (309 kW/420 pk) een topsnelheid van meer dan 300 km/uur. Hoofdrolspeelster en Oscarwinnares Gwyneth Paltrow, alias Virginia “Pepper” Potts, rijdt in de film in een Audi S5.

Superidentiteit
Iron Man valt in de categorie superstriphelden als Superman, Spider-Man en the Incredible Hulk, die eveneens vanuit Amerikaanse stripboeken hun overstap maakten naar een avonturenfilm op het witte doek. Tony Stark is slim, succesvol en compromisloos. Geen andere stripheld heeft zoveel verstand van techniek en de mogelijkheden ervan. Het lot confronteert hem steeds met tegenstanders die zijn bedrijf of de wereld bedreigen. Natuurlijk zet hij zijn buitengewone vaardigheden in voor de mensheid – in de persoon van Iron Man, zijn tweede identiteit, zijn superidentiteit.

Een trailer van de film, die begin mei 2008 zijn Nederlandse première beleeft, is in omloop. De opnames zijn gereed, nu wordt gewerkt aan de motion capture waarbij de computeranimatie van Iron Man realistisch wordt weergegeven in de film. Andere hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Terrence Howard en Jeff Bridges.