Succesvol weekeinde voor Audi op Circuit Park Zandvoort

• Podiumplaatsen in klasse voor Bernhard van Oranje en Allard Kalff
  • Geslaagde première Audi Sport TT Cup in Nederland
  • Jamie Green wint spectaculaire DTM-race

In totaal 38.000 bezoekers waren getuige van een spectaculair raceweekeinde op Circuit Park Zandvoort, waarin Audi de hoofdrol speelde. Niet alleen kwam de Audi Sport TT Cup voor het eerst in Nederland in actie, ook won Audi-coureur Jamie Green op zondag de spectaculaire DTM-race. Daarmee stond er voor de negende keer een Audi-rijder op de hoogste trede van het podium na een DTM-wedstrijd op Circuit Park Zandvoort.

Naar de komst van de Audi Sport TT Cup, een van de vaste klassen in het voorprogramma van de DTM, keken vele liefhebbers al reikhalzend uit. De merkencup, die vorig jaar zijn debuut beleefde, kwam nog niet eerder in Nederland in actie. Met Bernhard van Oranje, autosportliefhebber en mede-eigenaar van het circuit, en coureur/verslaggever Allard Kalff kwamen er twee landgenoten als gastrijders in de beide races in actie.

In beide wedstrijden wist Allard Kalff voor eigen publiek de categorie van de gastrijders te winnen. Bernhard van Oranje, die de vrije training op vrijdag door omstandigheden moest missen, kwam ondanks dit nadeel eveneens uitstekend voor de dag. In de eerste wedstrijd eindigde hij op slechts 1,169 seconde achter routinier Kalff op de tweede plaats bij de gastrijders. Ook na afloop van de tweede race mocht Bernhard van Oranje als tweede in de klasse voor de officiële prijsuitreiking op het podium plaatsnemen. “Een mooie ervaring”, vond de voormalig winnaar van het Europees GT4-kampioenschap. Ook Allard Kalff kijkt met tevredenheid op zijn optreden terug: “Het was leuk om tijdens zo’n groot evenement hier op Zandvoort te kunnen rijden.” Binnenkort doet Kalff verslag van zijn ervaringen in het programma RTL Autowereld.

Ook in de DTM was Audi succesvol. Op zaterdag was Jamie Green op de vijfde plaats de best geklasseerde Audi-rijder, terwijl de Brit met de Audi RS 5 DTM op zondag zijn lang verwachte eerste DTM-overwinning op Zandvoort behaalde. “Hier wilde ik al zo lang en zo graag een keer winnen”, vertelde Green. “In 2006 stond ik op Zandvoort al een keer op de pole-position, maar een overwinning zat er tot nu toe niet in. Ik ben heel blij dat het nu gelukt is!” Dankzij zijn goede resultaten op Zandvoort klom Green op naar de tweede plaats in het rijdersklassement van de DTM. Zijn Italiaanse Audi-merkgenoot Edoardo Mortara, die in de race op zondag als derde eindigde, staat op de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Voor Audi werd met het succes van Green op Zandvoort een goede traditie voortgezet: sinds 2002 won in alle even jaren een Audi-coureur teminste één DTM-race op Circuit Park Zandvoort. Vrijwel alle coureurs beschouwen Zandvoort als hun favoriete circuit en de kans is zeer groot dat de DTM en de Audi Sport TT Cup er ook volgend jaar weer in actie komen.