Leusden,
06
juni
2016
|
10:11
Europe/Amsterdam

Succesvol eerste kwartaal 2016 voor Audi

Audi AG heeft een succesvol eerste kwartaal achter de rug. De omzet bedroeg 14,5 miljard euro, de winst 1,2 miljard. Daarmee beantwoordt de autofabrikant aan de winstdoelstellingen.

In de eerste drie maanden van 2016 heeft Audi 455.754 auto’s geleverd, 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel 1 procent lager uit, met name door ongunstige valutaschommelingen en hevige concurrentie in enkele landen. In de winst zijn eenmalige negatieve effecten verwerkt, waaronder een mogelijke terugroepactie in de Verenigde Staten vanwege niet correct werkende airbags, die is begroot op 100 miljoen euro. Zonder die eenmalige kosten zou de winst 1,3 miljard euro bedragen.

Audi is voornemens dit jaar voor meer dan 3 miljard euro aan investeringen te doen en mikt op een bescheiden groei in verkoopcijfers en omzet. De concurrentie in belangrijke markten blijft hevig. Toch is de verwachting dat Audi zijn doel haalt om een winst te boeken die 8 tot 10 procent van de omzet bedraagt. “We zorgen ervoor dat we onze winstdoelstellingen realiseren door consistente kostenbeheersing”, zegt Axel Strotbek, Audi-bestuurslid voor financiën en IT. “Dat biedt ons de financiële ruimte voor investeringen en innovatie.”