24
april
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sportieve Audi's in de prijzen

World Car of the Year is een onafhankelijke organisatie die bestaat uit bijna 50 autojournalisten uit 22 landen. Sinds 2005 kent World Car of the Year op basis van strenge criteria onderscheidingen toe aan auto's in diverse categorie?n. De eerste World Car of the Year in de geschiedenis was de Audi A6.

Audi TT: Onderscheiden(d) design
Voor de World Car Design of the Year-onderscheiding waren maar liefst 28 auto's genomineerd. De hoofdprijs ging naar de Audi TT omdat de jury de manier waarop de originele 'Bauhaus-styling' naar een moderner ontwerp evolueerde, zeer geslaagd vond. Bovendien prezen de internationale journalisten de manier waarop Audi meer ruimte in het passagierscompartiment wist te cre?ren. Overigens is deze onderscheiding niet de eerste voor de TT. De sportieve coup? kreeg ook al awards van onder meer Top Gear, AutoBild en ADAC Motorwelt.

De kracht van de Audi RS 4
Uit 17 genomineerde auto's is de Audi RS 4 verkozen tot World Performance Car of the Year. De jury betitelde de auto als 'd? definitie van een sportlimousine'. De RS 4 verdiende vooral lof voor de quattro-aandrijving, de bouwkwaliteit, en zijn 420 pk sterke V8. De prestaties van de auto zorgden voor veel enthousiasme, maar ook het prachtige geluid van de V8 leverde een speciale vermelding in het juryrapport op. Ook voor de RS4 was het niet de eerste keer dat hij (internationaal) in de prijzen viel. Hij kreeg al eerder onderscheidingen van het Britse Top Gear, het Duitse Sport Auto en het Australische Motor.