29
oktober
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Senz-stormparaplu wint Audi Design Prijs

Audi en design zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vormgeving vormt een centraal thema bij het merk en is tevens een van de belangrijkste koopargumenten. Audi’s commitment met design komt onder meer tot uiting in de ondersteuning van het Stedelijk Museum in Amsterdam. De prestigieuze Nederlandse Designprijzen mogen daarom niet ontbreken. Vandaar dat Audi zich sinds dit jaar aan deze wedstrijd verbindt door zijn naam aan de publieksprijs te verlenen: de Audi Design Prijs.

Stormvast tot windkracht 10
Behalve de Senz Original Stormparaplu waren de El Hema tentoonstelling, de vouwfiets triple your cycling moments, de Beeld en Geluid Experience, de Qrooz-woonboot, de Tripod Slide-glijbaan, de visuele column Gorilla, het Bezoekerscentrum Veluwezoom, het Museum Boijmans van Beuningen en XCETERA office furniture genomineerd voor de Audi Design Prijs. Het publiek koos voor de Stormparaplu van Senz. Deze vernuftige paraplu zoekt door zijn aerodynamische vorm altijd de beste positie in de wind, waardoor de paraplu zeer comfortabel is bij harde wind. De gepatenteerde constructie garandeert stormvastheid tot windkracht 10.

De vakjury
Bij De Nederlandse Designprijzen kennen vakjury’s prijzen toe voor diverse disciplines in de vier hoofdcategorieën Communicatie, Interactie, Ruimte en Product. De stem van het publiek mag daarbij niet ontbreken. Daarom maakt de Audi Design Prijs met ingang van dit jaar deel uit van de Nederlandse Designprijzen. Het publiek kon zijn stem uitbrengen op het ontwerp van een van de tien genomineerde producten. Elk van deze genomineerde producten onderscheidde zich binnen een specifiek kader van design en levert concreet een toegevoegde waarde aan producttechnische of sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, aldus het oordeel van de vakjury die de selectie maakte. De vakjury bestond uit een aantal prominenten op het gebied van ontwerp en design: schoenontwerper Floris van Bommel, voormalig staatsecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip, Maarten de Bruijn van Silvestre, Hans Robertus van Philips Design en Peter Kersten, onder meer bestuurslid van Bureau of European Design Associates (BEDA) en bestuurslid van Design Management Netwerk (DMN).

Op de site www.audidesignprijs.nl zijn de genomineerde producten en de uiteindelijke winnaar te zien. De Gemeente Eindhoven, de Beroepsgroep Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Design Connection Eindhoven organiseren de Nederlandse Designprijzen.