08
oktober
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schoonste diesels in Audi Mileage marathon

De Audi Mileage Marathon vindt van 5-20 oktober plaats en voert van New York naar Los Angeles. Tijdens deze 7.770 kilometer lange monsterrit (13 etappes) doen 184 rijders van over de hele wereld diverse grote steden (Chicago, Dallas, Las Vegas) en bezienswaardigheden (Rocky Mountains, Death Valley, Grand Canyon) aan, waarbij ze tegelijkertijd het rijplezier én de efficiency van Audi’s TDI-technologie kunnen ervaren. Daarom voert de route over snelwegen en binnenwegen. Zo ontstaat een reëel beeld van het verbruik.


TDI-technologie in de breedte


De deelname van de Audi Q7 3.0 TDI betekent het debuut van het ultra low emission system, dat in 2009 op de Europese en Amerikaanse markt wordt verwacht. Dit zorgt ervoor dat de uitstoot van NOx met maximaal 90% wordt gereduceerd. Zodoende voldoet de Audi Q7 3.0 TDI met ultra low emission system aan de Californische LEV II BIN 5-normen - de strengste emissie-eisen ter wereld. Bovendien voldoet hij nu al ruimschoots aan de Euro 6-norm, die pas in 2014 in Europa van kracht wordt.

In totaal nemen 23 Audi-modellen deel aan de Audi Mileage Marathon. Naast de Audi Q7 3.0 TDI zijn dat diverse uitvoeringen van de nieuwe Audi Q5 3.0 TDI, de Audi A4 3.0 TDI en de Audi A3 Sportback 2.0 TDI met S tronic- transmissie.


Het TDI-potentieel


Aangezien TDI-technologie in combinatie met het ultra low emission system uitblinkt in een extreem lage uitstoot van schadelijke gassen, kunnen Audi’s met dit aandrijfsysteem overal in Amerika worden ingezet. Zelfs in Californië, de staat met de strengste emissieregels ter wereld. Ten opzichte van de huidige samenstelling van het Amerikaanse wagenpark, met voornamelijk benzinemotoren, kan TDI-technologie een verbruiksvermindering van maximaal 40% bewerkstelligen. Deze moderne dieseltechniek is dus als geen andere motortechnologie in staat om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.


TDI: onderdeel van een geïntegreerde efficiencystrategie


Het perfectioneren van de TDI-technologie is een onderdeel van Audi’s geïntegreerde strategie die erop is gericht de uitstoot van CO2 en schadelijke gassen verder te verminderen. Audi zet daarbij in op het grote potentieel van de verbrandingsmotoren. Ook voor benzinemotoren heeft Audi een modulair efficiencysysteem ontwikkeld, dat onder meer gebruik maakt van directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. Evenals de TDI-technologie vormen deze TFSI-motoren een solide basis voor een verdergaande vermindering van het brandstofverbruik in de komende jaren.