Leusden,
15
maart
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schaalverkleining: autonoom racen met Audi

Van 22 tot en met 24 maart vindt het tweede kampioenschap autonoom rijden voor schaalmodellen plaats. Acht universiteitsteams zetten hun Audi Q5 schaal 1:8 in op een uitdagend circuit bij het Audi-museum in Ingolstadt. De inzet: 10.000 euro.

Audi levert de studenten de basissoftware, waarop zij verder kunnen bouwen om situaties juist in te schatten en zo hun auto aan te sturen. Het parcours bevat alle mogelijke omstandigheden die je op de openbare weg tegenkomt en de auto’s moeten uit zichzelf obstakels ontwijken, veilig kruispunten oversteken en andere auto’s op veilige afstand volgen. Ook moeten ze proeven doen als afslaan bij tegemoetkomend verkeer, parkeren en een noodstop maken.

Fouten kosten punten, terwijl de vrije opdracht juist punten kan opleveren. Die luidt: creëer een extra taak die je auto zelfstandig kan uitvoeren. Ook een goede ontwikkelfilosofie zorgt voor meer punten. Er staat meer op het spel dan de hoofdprijs van 10.000 euro alleen, want de studenten maken ook kans op stageplekken, afstudeeropdrachten en andere interessante carrièreopstapjes bij Audi.