10
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Recordresultaat voor Audi in eerste kwartaal 2012

 


In het eerste kwartaal van 2012 bedroeg de omzet van Audi 12,4 miljard euro. Dit betekent een stijging van 17,8 % ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De operationele winst van 1,4 miljard euro is een nieuw kwartaalrecord voor Audi. De return on sales bedroeg 11,4 %. Dit cijfer geeft aan dat Audi tot de meest winstgevende autoconcerns behoort.


Duurzame groei

Audi streeft naar duurzame én winstgevende groei. In het kader daarvan is het noodzakelijk de productcapaciteit uit te breiden. Enkele weken geleden heeft Audi daarom besloten een nieuwe fabriek in Mexico te bouwen. Hier wordt vanaf 2016 de Audi Q5 geproduceerd. Bovendien wordt de productiefaciliteit in het Hongaarse Györ uitgebreid tot een volwaardige autofabriek. Deze wordt in 2013 in gebruik genomen om een nieuw model binnen de A3-reeks te produceren. Samen met Joint Venture-partner FAW werkt Audi in China aan een tweede productiefaciliteit in het zuiden van het land (Foshan). De productie daar begint in 2013.


Groei dankzij nieuwe modellen

Over heel 2012 presenteert Audi in totaal 12 nieuwe modellen. De Audi A6 hybrid, de A1 Sportback en de vernieuwde A4 kenden dit jaar al een succesvolle start. Op dit moment staat de nieuwe Audi A3 in de startblokken. Dit model zal naar verwachting voor verdere groei in het belangrijke compacte segment zorgen. Over heel 2012 streeft Audi naar een groei van het totale aantal afleveringen én (dus) de return on sales. Ervan uitgaande dat de economische omstandigheden niet wezenlijk veranderen, verwacht Audi voor dit jaar een zelfde mate van winstgevendheid als in 2011. Dit ondanks hogere kosten voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën, de uitbreiding van de productiecapaciteit en de introductie van nieuwe modellen. Audi werkt bovendien continu aan het verbeteren van processen. In verband met het modellenoffensief en de ontwikkeling van nieuwe technologieën breidt Audi zijn personeelsbestand ook verder uit. Alleen al in 2012 verwacht Audi circa 2.000 specialisten in dienst te nemen –  800 meer dan oorspronkelijk gepland. 


Familie-uitbreiding

Met Ducati heeft Audi een nieuw familielid binnen de gelederen. Ducati is een uitermate sportief motormerk met een rijke traditie. Het Italiaanse merk is toonaangevend als het gaat om motorontwikkeling en lichtgewicht technologie. Daarmee vormt ook Ducati een wezenlijk onderdeel van Audi’s groeistrategie. Audi neemt Ducati over zodra de betrokken kartelorganisaties hiervoor hun toestemming verlenen.