27
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Prominente rol Audi bij World Economic Forum

Het World Economic Forum (WEF) in Davos, waar prominente politici, wetenschappers en ondernemers zich inzetten voor een betere wereld, kenmerkt zich ook door een hoge mate van milieubewustzijn. Dat betekent onder meer dat het Zwitserse dorp ten tijde van het forum alleen toegankelijk is voor auto’s met Eco Green-sticker. Uitsluitend automodellen met een verbruik van maximaal 9,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van maximaal 230 gram/km komen hiervoor in aanmerking. De 270 auto’s die Audi en Volkswagen ter beschikking stellen, voldoen aan die norm. Dat geldt dus ook voor de 86 Audi’s A8L 3.0 TDI die worden ingezet voor het vervoer van de deelnemers. Deze auto’s hebben een gemiddeld verbruik van 8,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 224 g/km. Voor zeer speciale deelnemers aan het Forum staan in totaal 12 gepantserde Audi’s A8L klaar. Dit jaar staan namelijk weer vele prominente (wereld)leiders op de gastenlijst, onder wie de Franse President Nicolas Sarkozy, Morgan Tsvangirai (Premier van Zimbabwe), Jacob Zuma (President van Zuid-Afrika), José Luis Rodríguez Zapatero (Premier van Spanje) en Luiz Inácio Lula da Silva, President van Brazilië.


Elektrisch aangedreven e-tron in de schijnwerpers


Audi stelt niet alleen auto’s ter beschikking voor het vervoer van prominenten, ook de Zwitserse Politie kan gedurende het evenement beschikken over onder andere Audi’s Q5 en A6 Avant. Daarnaast staat de elektrische aangedreven Audi e-tron volop in de schijnwerpers. Dit model komt rechtreeks van de autotentoonstelling van Detroit, waar hij zijn wereldpremière vierde. Ook de inmiddels met vele prijzen onderscheiden nieuwe Audi A8 maakt zijn entree op het WEF.


Deelnemers achter het stuur


De deelnemers van het WEF kunnen zelf plaatsnemen achter het stuur van een van de twaalf Audi’s A5 Coupé. Onder begeleiding van instructeurs van de Audi driving experience kunnen ze hun rijvaardigheid aanscherpen op de dikke sneeuw- en ijslaag van het meer van Davos.

Audi is sinds 1987 exclusief ‘chauffeurpartner’ van het World Economic Forum, dat zodoende al 23 jaar met een vleugje ‘Voorsprong door techniek’ wordt opgeluisterd.