19
januari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Privéteam wil met Audi R10 TDI deelnemen aan Le Mans Series

Audi werkt sinds 2006 samen met dr. Colin Kolles, die de afgelopen drie jaar twee Audi’s A4 in de DTM inzette. Vorig seizoen reed de Nederlandse oud-Formule 1-coureur Christijan Albers voor het Duitse team in de DTM. Nu wil Kolles zijn activiteiten in de autosport uitbreiden in de vorm van de deelname aan de 24 Uur van Le Mans op 13 en 14 juni en de vijf races die meetellen voor de Le Mans Series.


Inzet Audi R10 TDI’s op privébasis


Hiervoor verkoopt Audi twee R10 TDI’s aan Kolles en levert daarbij tevens de nodige ondersteuning. Technici van Audi Sport zullen voor de begeleiding tijdens de races zorgen. “Wij zijn er blij mee dat dr. Kolles dit project aanpakt en twee Audi R10 TDI’s wil kopen”, zegt Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. “Vanuit de fabriek concentreren we ons op de ontwikkeling en de inzet van onze nieuwe sportwagen R15 TDI en op de DTM, maar het verheugt ons dat de R10 TDI nu op privébasis wordt ingezet en dat het merk Audi nog steeds in de Le Mans Series aanwezig blijft. Daarom hebben we ingestemd met de verkoop van de auto’s. Onze ondersteuning bestaat uit technische begeleiding.”


Overwinningen


In de seizoenen 2006 tot en met 2008 behaalde de Audi R10 TDI niet minder dan 22 overwinningen in 38 races en bleef het merk ongeslagen tijdens de 24 Uur van Le Mans en in het LMP1-kampioenschap van de American Le Mans Series. Vorig jaar werd met de Audi R10 TDI ook de LMP1-klasse in de Europese Le Mans Series gewonnen.