Leusden,
05
juli
2015
|
20:57
Europe/Amsterdam

Primeur: Topgolfer Joost Luiten slaat golfbal over het Rijksmuseum

  • Nieuw hoogtepunt in samenwerking Audi en Nederlands beste golfspeler
  • Luiten slaat golfbal over 37 meter hoog Rijksmuseum zonder één gesneuvelde ruit

Zaterdag 4 juli om 7.00 uur ging Nederlands topgolfer Joost Luiten (29) de uitdaging aan om vanaf de Museumbrug in Amsterdam een golfbal te slaan over het Rijksmuseum.

De uitdaging lag niet alleen in de te overbruggen afstand, ruim 220 meter, maar vooral ook in het feit dat de bal binnen 95 meter een hoogte moest krijgen van tenminste 39 meter om niet het beeld tussen de twee torens noch de twee torens zelf, die slechts 20 meter van elkaar, staan te raken. Even los van alle gebrandschilderde ramen van het museum. De sterk variërende wind boven het museum maakte de uitdaging extra lastig.

Maar na een aantal oefenslagen wist Luiten de bal met een perfect uitgevoerde drive op de rand van de grote hole op 223 meter afstand te laten landen. Een wereldprestatie die real time is vastgelegd (zie audi.nl/joostluiten)

Link naar beeldmateriaal: https://youtu.be/shBDSW6nMNA

Audi en Golf
Audi is als hoofdsponsor van Joost Luiten al vele jaren aan de golfsport verbonden. Eerder dit jaar gaf Audi aan die betrokkenheid een vervolg door ook het jonge golftalent bij de dames, Anne van Dam, te steunen. Naast de samenwerking met Joost en Anne geniet Audi zowel nationaal als internationaal naam en faam bij amateurgolfers als organisator van de jaarlijkse Audi quattro Cup. Dit jaar wordt het toernooi, waaraan internationaal inmiddels zo’n 100.000 amateurgolfers deelnemen, voor de 25e maal in successie georganiseerd. De Nederlandse finale van het toernooi vindt op 7 september aanstaande plaats.