09
december
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Prijs Audi R8 Spyder bekend

De nieuwe Audi R8 Spyder wordt grotendeels met de hand gebouwd bij quattro GmbH. Hij dankt zijn exclusiviteit echter ook aan de progressieve techniek.  Dat begint al bij zijn unieke kenmerk: de sofftop. Deze is licht en compact. Het openen en sluiten gaat volledig automatisch na een druk op de knop – beide exercities duren slechts 19 seconden en kunnen tot een snelheid van 50 km/h worden uitgevoerd. De V10-benzinemotor is grotendeels uit aluminium opgetrokken en beschikt ten behoeve van maximale efficiency over directe brandstofinspuiting. Ook de krachtoverbrenging is bijzonder efficiënt: mede dankzij de quattro permanente vierwielaandrijving sprint de Audi R8 Spyder in slechts 4,1 seconden van 0-100 km/h. Daar waar het kan en mag is een topsnelheid van 313 km/h mogelijk.


Compleet


De Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro is het sportieve topmodel van Audi en dus beschikt hij over een zeer complete standaarduitrusting met onder meer volledige LED-verlichting, volautomatische airconditioning, zonwerende lederen bekleding, een Bang & Olufsen Sound System en MMI-navigatie.  Ook is de Audi R8 Spyder leverbaar met de R tronic-versnellingsbak. Deze geavanceerde transmissie kent diverse schakelprogramma’s en is te bedienen via de joystick op de middenconsole of via de schakelflippers achter het stuur.


Te zien in december, te bestellen vanaf januari


 De Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro met handgeschakelde zesversnellingsbak staat in de prijslijst vanaf € 221.900,- en de uitvoering met R tronic-transmissie voor € 224.900,- (prijzen inclusief btw en bpm). De Audi R8 Spyder is te bestellen vanaf januari aanstaande. Dat neemt niet weg dat de auto al voor die tijd in Nederland te zien is: op de Miljonair Fair (10-14 december) maakt de Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro zijn nationale debuut.