16
december
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Prestigieuze onderscheidingen voor Audi A3 en A6

De Audi A3 TDI 2.0 TDI met S tronic-transmissie kreeg de onderscheiding Green Car of the Year van het toonaangevende Green Car Journal en het daaraan gekoppelde GreenCar.com. De Jury beargumenteerde de keuze voor de Audi A3 als volgt: “Het brandstofverbruik van de Audi A3 TDI zet nieuwe maatstaven in het luxe middenklasse-segment. Bovendien levert de stille en schone dieselmotor veel koppel vanaf lage toerentallen en dus veel rijplezier. Daarnaast biedt de auto ruimte voor vijf. Kortom: de Audi A3 TDI overtuigde op alle punten die voor ons belangrijk zijn.” De Green Car of the Year Award werd uitgereikt op de Los Angeles Auto Show. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat een dieselmodel deze prijs wint. Deze Award wordt sinds 2005 jaarlijks toegekend.


Probleemloos: Audi A6 en Audi A4


Het Duitse keuringsinstituut DEKRA publiceert jaarlijks haar ‘Mängelreport’ waaruit blijkt welke auto’s wel of juist niet pechgevoelig zijn. Daarbij gaat DEKRA uit van meer dan 15 miljoen keuringen die in een periode van twee jaar in Duitsland zijn uitgevoerd. Alleen automodellen die in die periode meer dan 1.000 keer zijn gekeurd, worden in het Mängelreport opgenomen. Ter verfijning worden de auto’s in deze rapportage bovendien ingedeeld op basis van het aantal afgelegde kilometers. Bij het Mängelreport 2010 komt de Audi A6 met een positief ‘pechquotum’ van 88,1% daarbij als ‘beste auto in alle klassen’ (dus ongeacht de kilometerstand) naar voren. Uit de ADAC-Pannenstatistik kwam al eerder naar voren dat de Audi A6 een uitermate betrouwbare auto is.

Uit de DEKRA-onderzoeken bleek tevens dat de Audi A4 tot de meest pechongevoelige auto’s in de categorie tot en met 50.000 km behoort. Met een score van 97,3% eiste de Audi A4 een tweede plaats voor zich op.