Leusden,
10
september
2015
|
14:39
Europe/Amsterdam

‘Oude rotten’ en ‘jonge honden’ van start in 2e helft Audi Sport TT Cup-seizoen

De Audi Sport TT Cup staat aan de start van de tweede helft van het eerste seizoen. Op Oschersleben zal door de vaste rijders gestreden worden om de volgende kampioenschapspunten tijdens het vierde van in totaal zes raceweekenden. Daarnaast wordt de startopstelling aangevuld met een prominente selectie gastrijders.

Wanneer de herfst zijn intrede maakt, eindigt de zomerstop van de Audi Sport TT Cup. Na zes weken hard werken aan het repareren van de auto’s die betrokken waren bij de crash op Spielberg, is de Audi Sport TT Cup klaar voor de zevende en achtste ronde.

Autosportlegendes van start
Hierin zullen autosportlegendes Frank Biela (D), Uwe Alzen (D) en Harald Grohs (D) meerijden. De 51-jarige Biela heeft onder andere vijf Le Mans-titels op zijn naam staan. Alzen behaalde overwinningen tijdens de 24 uur van Spa en in de GT-klasse van Le Mans. Bovendien heeft de 48-jarige zes keer op het podium van de DTM gestaan. Grohs (71) heeft zeven DTM-zeges op zijn naam staan en nam deel aan meer dan zestig 24-uursraces. “Deze legendes hebben meer race-ervaring dan de rest van de Audi Sport TT Cup bij elkaar”, zegt projectleider Rolf Michl. Hij is dan ook enthousiast over de strijd tussen “de oude rotten en jonge honden.”

Andere gastrijders zijn Tim Schrick (D) en Alex Lloyd (GB). Ook Playmate of the Year 2008 Doreen Seidel (D) zal weer in de startopstelling staan. Vaste rijder Levin Amweg (CHE) is nog aan het herstellen van de crash op Spielberg en zal de komende twee races niet deelnemen.

Nicolaj Møller Madsen (DK) leidt het kampioenschap met 111 punten, gevolgd door Jan Kisiel (PL, 99 punten) en Dennis Marschall (D, 87,5 punten).