08
april
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Optische en technische aanpassingen van quattro GmbH voor extra dynamiek. Audi A4 limousine en Avant nu ook als sportieve S line

In de S line uitvoering komt de rechtgeaarde sportiviteit van de nieuwe Audi A4 nóg nadrukkelijker naar voren. Zo is het sportonderstel van quattro GmbH standaard. Dit onderstel verlaagt het koetswerk met 30 mm, wat zorgt voor een extra dynamisch weggedrag. De fraaie 18 inch vijfspaaks wielen met 245/40/18-banden dragen daar aan bij en vergroten de stuurprecisie.

Sportief – ook van binnen
Om optimaal van de extra rijdynamiek te kunnen genieten, is de Audi A4 S line standaard voorzien van stevig geprofileerde sportstoelen met elektrisch verstelbare lendensteun. Deze stoelen zijn gedeeltelijk met leer bekleed. Bovendien is een combinatie van volledig leer of geperforeerd alcantara en leer beschikbaar. Een opvallend detail daarbij is dat de stiksels naar keuze in zwart of zilverkleur kunnen worden uitgevoerd. Dat geldt ook voor de stiksels van het met geperforeerd leer beklede sportstuur, de schakelpookknop en de bies van de vloermatten. Andere typische S line-kenmerken in het interieur zijn de dorpellijsten met S line-logo, de zwarte hemelbekleding en interieurlijsten van geborsteld aluminium. Op wens zijn ook lijsten met zwarte pianolak of van grijs vavonahout beschikbaar.
De vanafprijs voor de S line-uitvoering is € 7.220,-- voor de 1.8 TFSI en de 2.0 TDI, € 6.245,-- voor de 1.8 TFSI en 2.0 TDI in combinatie met Pro Line en tot slot € 6.141,-- voor de 3.2 FSI, 2.7 TDI en de 3.0 TDI-motoren. Overigens is speciaal voor de S line-uitvoering de extra sportieve kleur Misanorood leverbaar. Voor deze kleur geldt de normale meerprijs van metallic lak.

S line exterieur
De Audi A4 met S line exterieurpakket is in één oogopslag te herkennen. Het sportieve karakter van de Audi A4 wordt op subtiele en stijlvolle wijze onderstreept door onder andere bumpers in sportief design, een platinumgrijze diffusor in de achterbumper en speciale dorpellijsten in carrosseriekleur. De Audi A4 Avant met S line exterieurpakket krijgt een decente dakspoiler in carrosseriekleur en voor de modellen met viercilindermotor zijn er verchroomde uitlaatsierstukken. S line emblemen op beide voorschermen en een S line opschrift op de instaplijsten verwijzen op een gepaste manier naar de sportieve inborst van de Audi A4 S line.
Het S line exterieurpakket heeft een prijs van € 2.902,-- en € 2.548,-- in combinatie met een S line-uitvoering.