Leusden,
17
maart
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Op de klassieke toer: Audi Tradition in 2016

Audi Tradition neemt weer deel aan talloze historische evenementen. Een belangrijk hoogtepunt: het is precies tachtig jaar geleden dat Bernd Rosemeyer het Europees Grand Prix-kampioenschap won achter het stuur van een Auto Union Type C en deze klassieker is op drie plaatsen te bewonderen.

Het programma van Audi Tradition start met de Techno Classica in het Duitse Essen (6 t/m 10 april). Daar staan zeldzame auto’s en motoren uit de geschiedenis van het bedrijf in de schijnwerpers, met als eyecatchers de 25 jaar oude Audi quattro Spyder en Audi Avus quattro conceptcars. Ver daarvoor, in de jaren dertig, domineerden de zilverpijlen van Auto Union en Mercedes de internationale racerij en in 1936 was de Auto Union Type C de te kloppen auto. Bernd Rosemeyer verwierf er de sterrenstatus mee toen hij dat jaar Europees kampioen werd. Een replica van de auto is te zien op het Goodwood Festival of Speed in Engeland (23 t/m 26 juni) en de Classic Days nabij Mönchengladbach (5 t/m 7 augustus), terwijl hij zal deelnemen aan de historische Shelsley Walsh-heuvelklim in Engeland (16 en 17 juli), die Hans Stuck tachtig jaar geleden won in een Type C.

Verder staan op het programma van Audi Tradition de Donau Classic (23 t/m 25 juni) rond Audi-thuisbasis Ingolstadt, waar een hele vloot NSU’s zal aantreden, en de Heidelberg Historic (21 t/m 23 juli). Rallyfans kunnen terecht bij het Eifel Rallye Festival in Daun (21 t/m 23 juli), waar Audi het Group S-prototype toont dat voor het seizoen 1987 was ontwikkeld, maar nooit aan een rally deelnam. Ook rijden er twee Audi’s Sport quattro S1, waarmee rallyheld Walter Röhrl bovendien uitkomt in de Internationaler Edelweiß Bergpreis Roßfeld Berchtesgaden in het zuidoosten van Beieren (23 t/m 25 september). Bij de ADAC Sachsenring Classic (10 t/m 12 juni) zet Audi Tradition voor het eerst een pas gerestaureerde DKW UL 500 uit 1939 in, maar ook de unieke Audi 90 quattro IMSA GTO.

Nog een paar data die liefhebbers van klassieke Audi’s maar beter in hun agenda kunnen noteren: de Bodensee Klassik (5 t/m 7 mei), de Kitzbühel Alpine Rally (1 t/m 4 juni), de Schloss Bensberg Classics (1 t/m 3 juli), de Ennstal Classic (27 t/m 30 juli), de Sachsen Classic (18 t/m 20 augustus) en de Hamburger Stadtpark Revival (3 en 4 september). Twee modelautotentoonstellingen in de Audi Forums in Neckarsulm (6 november) en Ingolstadt (27 november) vormen de uitsmijter.