|
00:00
Europe/Amsterdam

Ook hoge klasseringen voor Audi R8 en Audi TT roadster. Audi A4 Auto 1 van Europa

De verkiezing Auto 1 van Europa is in alle opzichten breed van opzet. Om te beginnen heeft de AutoBild-groep in 26 landen in totaal 40 miljoen lezers. Deze lezers kiezen hun favorieten in zes verschillende categorieën. Op basis hiervan nomineert elk van de 26 landen waar een autotijdschrift van de AutoBild-groep verschijnt in elke categorie een auto. De drie auto’s die in een bepaalde categorie de meeste stemmen van de Europese lezers kregen, gaan naar de halve finale. Daarin worden ze door hoofdredacteuren van de AutoBild-tijdschriften, coureurs en autotechnici intensief beproefd op een circuit. De rangschikking die hieruit volgt, is tevens de eindklassering. De Audi A4 won in de categorie ‘sedans’. Op de avond voor de officiële opening van de Geneefse autotentoonstelling kozen de hoofdredacteuren van alle AutoBild-tijdschriften uit de zes klassewinnaars de overall-winnaar. Daarbij werd de Audi A4 unaniem als Auto 1 van Europa aangewezen. Rupert Stadler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi, nam de bijbehorende trofee in ontvangst.

Niet voor het eerst
Audi deed ook in andere categorieën nadrukkelijk van zich spreken. De Audi TT roadster haalde een tweede plaats in de klasse van cabriolets en roadsters en de Audi R8 legde beslag op de derde plaats in de categorie sportwagens en coupés. Jan-Jacob van Donselaar, directeur Audi bij Pon’s Automobielhandel B.V., is verheugd: “De Auto 1 Award is een bijzondere erkenning omdat hij ‘breed gedragen’ is. Hij vertegenwoordigt de mening van experts én consumenten. Deze prijs toont wat ons betreft aan dat de Audi A4 alles in zich heeft om een groot succes te worden. Ook al omdat deze prijs niet op zichzelf staat: ook bij de lezersenquête van het tijdschrift auto motor und sport kwam hij als beste uit de bus. De consument wéét dus dat hij met de aanschaf van de Audi A4, of het nu de limousine of de nieuwe Avant is, een winnaar in huis haalt”