Leusden,
23
augustus
2016
|
10:21
Europe/Amsterdam

Nieuwe transmissiefabriek voor Audi in China

Audi breidt uit in China. Samen met Volkswagen Automatic Transmission Tianjin (VWATJ) opent het merk een nieuwe transmissiefabriek in de Noord-Chinese havenstad Tianjin, die hoog-efficiënte S tronic-transmissies voor de nieuwe Audi A4 L en andere in China geproduceerde auto’s gaat leveren.

Audi gaat in de nieuwe fabriek 240.000 transmissies per jaar produceren, een aantal dat later verdubbeld kan worden. “Het is een mijlpaal in onze regionale strategie om met deze transmissiefabriek opnieuw een specialisme naar China te hebben gebracht”, zegt Joachim Wedler, President van Audi China. Er werken duizend mensen in de fabriek, die zeer duurzaam is: er is onder meer een warmteregeneratiesysteem en een dak dat energie bespaart dankzij intelligent gebruik van daglicht.

Sportief en comfortabel
De nieuwe 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling van Tianjin wordt toegepast in modellen met de tweede generatie van het modular longitudinal platform (MLB) en combineert een sportief en comfortabel rijgedrag met een laag verbruik. Samen met de 2.0 TFSI-motor draagt de versnellingsbak eraan bij dat de efficiëntie en het prestatievermogen van de nieuwe Audi A4 L de top in zijn klasse vormen. De nieuwe generatie van deze premium middenklasse sedan wordt in september gelanceerd in China en heeft de laagste CO2-uitstoot in zijn segment.

Audi is sinds 1988 actief in China en leidt sindsdien het premiumsegment in het land. De joint venture FAW‑Volkswagen produceert de modellen Audi A6 L, Audi A4 L, Audi Q5 en Audi Q3 in Changchun in Noord-China, terwijl de fabriek in het Zuid-Chinese Foshan de Audi A3 Sportback en de Audi A3 Limousine produceert.