Leusden,
25
september
2015
|
11:38
Europe/Amsterdam

Nieuwe Audi’s voor FC Bayern München

Ook dit seizoen vervolgen de spelers en coaches van FC Bayern München hun weg met Audi. Afgelopen woensdag ontving de ploeg de nieuwe auto’s. Naast het aanscherpen van hun rijcapaciteiten via de Audi driving experience konden vier spelers plaatsnemen naast Audi-coureurs Tom Kristensen en Markus Winkelhock voor een aantal snelle ronden.

Robert Lewandowski, die de avond ervoor een historische vijf goals scoorde binnen negen minuten, reed mee met negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen op het circuit van Neuburg. De snelle ronden in de raceauto van de Audi Sport TT Cup waren het hoogtepunt van de symbolische overhandiging van de auto’s aan de voetbalclub.

Audi voorziet FC Bayern in totaal van vijftig auto’s. De spelers mochten zelf kiezen en de meerderheid ging voor - hoe kan het ook anders - de sportiefste modellen. Acht spelers kozen voor de Audi RS 7 Sportback met de 4-liter TFSI-motor, wat dit het meest populaire model binnen het team maakt, gevolgd door de Audi RS 6 Avant.

Tijdens het evenement deed het team een korte Audi driving experience, bestaande uit oefenrondes op een parcours in een Audi R8 en een off-roadcursus in een Audi Q7, gevolgd door de snelle ronden met Kristensen en Winkelhock.

Audi wierp zich in 2011 op als strategisch partner van FC Bayern München AG en is sindsdien vertegenwoordigd bij alle Bundesliga-wedstrijden in de Allianz Arena, in de FC Bayern Adventure World en op andere evenementen.