20
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Audi R8 Spyder op Miljonair Fair in de RAI

De Audi R8 Spyder is een echte R8, maar met een zeer eigen gezicht. Zo is de sportauto voorzien van een motorkap met uitgesproken welvingen waarin luchtroosters zijn opgenomen. De Audi R8 Spyder is hightech tot in detail en is uitgerust met een zeer licht, elektrisch bedienbaar, stoffen dak. Ook gesloten is dit dak zeer elegant. Vooral de langgerekte ‘vinnen’ zorgen voor een spectaculair silhouet.


Bijzondere staaltjes hightech

 

Het interieur biedt volop ruimte aan twee inzittenden. Echte eyecatchers zijn het afgevlakte multifunctionele sportstuur en diverse in aluminium uitgevoerde onderdelen. Zelfs de stoelen zijn bijzondere staaltjes hightech. De standaard fijn nappalederen bekleding heeft een speciale kleurpigmentering, waardoor infrarood licht wordt gereflecteerd. Dit zorgt ervoor dat de opwarming van de stoelen met 20 oC wordt beperkt als de auto open in de zon staat.

Een zeer innovatieve optie vormen de gordelmicrofoons. In beide veiligheidsgordels zijn drie microfoons geïntegreerd. Dit maakt het mogelijk om ook met geopend dak op de snelweg handsfree een telefoongesprek te voeren.


Uniek en indrukwekkend motorgeluid


De grotendeels uit aluminium vervaardigde, direct ingespoten V10 van de Audi R8 Spyder heeft een vermogen van 386 kW/525 pk bij 8.000 t/min. De Audi R8 Spyder sprint in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 313 km/h. Dit alles gaat gepaard met een uniek en indrukwekkend motorgeluid.

De Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro wordt grotendeels met de hand gebouwd bij quattro GmbH in Neckarsulm en komt naar verwachting het tweede kwartaal van 2010 op de markt – de prijs is nog niet bekend.