19
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Audi A8 beleeft wereldpremière in Miami

Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi, legt uit waarom Audi voor deze bijzondere presentatie van de nieuwe Audi A8 heeft gekozen: “Voorsprong door techniek heeft nadrukkelijk ook betrekking op het design van Audi. Het is een belangrijke onderscheidende factor van ons merk. Topdesign is een echte kunstvorm en daarom zien wij de link met kunst en architectuur als een logische stap bij de verdere ontwikkeling van ons merk.”


Miami: hoofdstad van kunst en design


Miami heeft zich ontwikkeld tot de internationale kunst- en designhoofdstad van de wereld. Daarbij zijn de jaarlijkse beurzen Design Miami en Art Basel Miami Beach (beide begin december) hoogtepunten voor alle liefhebbers en kenners van design en kunst. En in deze unieke omgeving én ambiance vindt de introductie van de nieuwe Audi A8 plaats.

 

Vernissage


De onthulling van de nieuwe Audi A8 heeft alle kenmerken van een vernissage. Het nieuwe model staat namelijk opgesteld temidden van kunstwerken uit de tentoonstelling ‘Beg Borrow and Steal’ van de Rubell Family Collection – één van de toonaangevende internationale kunstverzamelingen. Het decor wordt ook bepaald door ‘The Light Light’. Deze installatie van de Britse topdesigner Tom Dixon bestaat uit aluminium en LED-verlichting. In deze bijzondere omgeving komen innovatiedrang, progressiviteit én de moed om nieuwe wegen te bewandelen dus op elegante wijze samen.


Passie


De vernissage waarbij de nieuwe Audi A8 zijn werelddebuut beleeft, is voor Stefan Sielaf, hoofd van de designafdeling van Audi een bijzondere gebeurtenis: “In The Art of Progress-vernissage wordt duidelijk dat kunstenaars, designers én technici een gemeenschappelijke passie kunnen hebben. Dit komt tot uiting in hun benadering van vorm, functie en kleur- en materiaalgebruik. In hoeverre het eindresultaat kunst is, wordt bepaald door de eisen die eraan worden gesteld, maar ook door het publiek.’

De Vernissage in het Audi-paviljoen maakt deel uit van Design Miami en Art Basel Miami Beach, waarvan Audi exclusieve Automotive Sponsor is. Bezoekers van beide tentoonstellingen hebben tot en met 5 december aanstaande toegang tot het Audi-paviljoen. De wereldpremière van de nieuwe Audi A8 is op 1 december a.s. om 0.35 uur Nederlandste tijd live te volgens op www.audi.tv.